Microbiële corrosie

Microbiële corrosie

Microbiële corrosie (MIC) is een vorm van lokale corrosie waarbij bacteriën zich kunnen ontwikkelen en corrosieve stoffen afscheiden. Het corrosieproces versterkt de groei van bacteriën terwijl de bacteriën op hun beurt elkaar versterken. Verschillende bacteriën kunnen elkaar versterken, maar de grootste boosdoeners zijn sulfaat reducerende bacteriën. Bacteriën gedijen vooral goed in een combinatie van verontreinigingen en stilstaand water. Dat heeft al in zeer veel installaties geleid tot grote problemen, zoals perforatie van leidingen, tanks en damwanden, maar ook verstopte leidingen door ophopingen van corrosieproducten en afzettingen. En zo kan MIC leiden tot grote schades.

Preventie van corrosie

Preventie van corrosie

Voorkomen is beter dan genezen. Kenbri Corrosion Protector voorziet het oppervlak van de hele leiding van een beschermende laag. Daardoor wordt het metaal afgeschermd van de buitenlucht of medium en kan het systeem niet worden aangetast. Op deze manier worden complexe corrosie processen voorkomen. Kenbri Corrosion Protector is effectief en milieuvriendelijk.          

Voor al uw vragen met betrekking tot Kenbri Corrosion Protector staan we u graag te woord. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

MAAK EEN AFSPRAAK