Verschillende uitvoeringen vlinderkleppen

Verschillende uitvoeringen vlinderkleppen

Een vlinderklep bestaat standaard uit vier onderdelen: een afsluiterhuis, het klepblad, een afdichtingsring en de aandrijving. 

In het afsluiterhuis bevindt zich het klepblad. Bij het sluiten raakt het klepblad de afdichtingsring. De afdichtingsring zorgt ervoor dat het klepblad in zijn geheel de doorlaat in de leiding afsluit. 

Er bestaan drie verschillende aandrijvingen, zowel handmatig als geautomatiseerd:
  • Handmatig
  • Pneumatisch
  • Elektrisch

Daarnaast valt er onderscheid te maken tussen twee veelgebruikte vlinderkleppen: centrische vlinderkleppen en dubbel excentrische vlinderkleppen. Bij een centrische vlinderklep draait het klepblad precies in het midden rond zijn as. Bij een dubbel excentrische vlinderklep draait het klepblad net iets uit het midden. Deze laatste heeft als voordeel dat wanneer de vlinderklep sporadisch wordt gebruikt, het klepblad niet in de rubber afdichting drukt. Hierdoor wordt vervorming van de afdichtingsring voorkomen. De centrische vlinderklep is ideaal geschikt voor dagelijks gebruik. 

Bevestiging van de vlinderklep
Een vlinderklep kan op verschillende manieren worden bevestigd: 
  • Geflensd
  • Gegroefd 

Er bestaan drie type kleppen: wafer, groef en lug. De vlinderkleppen in ons assortiment zijn in alle uitvoeringen verkrijgbaar. Deze vlinderkleppen zijn uitgevoerd met een elektrische- of analoge stand indicator.

Voor al uw vragen met betrekking tot monitoren staan we u graag te woord. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

NEEM CONTACT OP