8x8-dave-jackson.jpg 21/08/2017

Bijzonder blusvoertuig: de Oshkosh Striker

De Oshkosh Striker is een Aircraft Rescue Fire Fighting (ARFF) voertuig dat speciaal is ontwikkeld als (schuim)blusvoertuig voor in de luchtvaart. Overal ter wereld vertrouwen vliegvelden op de Oshkosh Striker en dat is niet voor niets. Dit indrukwekkende blusvoertuig beschikt namelijk over diverse innovatieve eigenschappen. De Oshkosh Striker is een blusvoertuig met ongeëvenaarde blusprestaties, chassisprestaties, een slim ontwerp en biedt volledige ondersteuning bij brandbestrijding in de luchtvaart.

 

Drie verschillende blusvoertuig configuraties

De Oshkosh Striker bestaat in drie verschillende configuraties met ieder verschillende eigenschappen en capaciteit:

 

  • De Striker 4x4
  • De Striker 6x6
  • De Striker 8x8

 

De Oshkosh Striker beschikt over diverse innovatieve eigenschappen en voldoet aan alle CE normen. Alle drie de configuraties zijn voorzien van volledig onafhankelijke wielophanging. Dit maakt dit bijzondere blusvoertuig geschikt voor bijna ieder terrein. Daarnaast is de Oshkosh Striker uitgerust met een meesturende achteras, die slijtage van de banden vermindert en het makkelijker maakt te manoeuvreren. De Oshkosh Striker 4x4, 6x6 en 8x8 kunnen worden voorzien van een Oshkosh Snozzle HRET (High Reach Extendable Turret).

 

De Striker 4x4

Dit blusvoertuig is circa 10 meter lang en heeft een zeer ruime cabine met panoramisch zicht. De Striker 4x4 biedt ruimte aan vijf brandweerlieden, heeft een watervoorraad van 5678 liter en een blusschuim capaciteit van 795 liter. Het blusvoertuig is voorzien van een bluskanon op het dak (1420/2839 lpm) en een tweede bluskanon op de voorbumper (1136 lpm).

 

De Striker 6x6

Ook de Striker 6x6 heeft een ruime cabine met panoramisch zicht en is geschikt voor vijf brandweerlieden. De 6x6 is 12 meter lang en heeft een watertank van 11.356 liter en een blusschuim capaciteit 1590 liter. Het bluskanon op het dak heeft een grotere capaciteit (2366/4732 lpm) ten opzichte van de 4x4. Die op de bumper is gelijk aan de 4x4.

 

De Striker 8x8

Dit blusvoertuig draagt de grootste hoeveelheid water, brandstof en apparatuur van alle ARFF trucks. En dat met een snellere acceleratie en minder uitstoot. De verbeterde stabiliteit maakt dit blusvoertuig uitermate geschikt voor allerlei terreinen. De cabine biedt wederom ruimte aan vijf brandweerlieden. Met een watercapaciteit van 17.029 liter en 2.384 liter aan schuim, is de Striker 8x8 op iedere situatie voorbereid.

Op dit moment heeft Kenbri een demo voertuig van de Striker 6x6 beschikbaar. Wilt u meer weten over dit blusvoertuig of andere modellen van de Oshkosh Striker? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer en laten u zien wat de mogelijkheden zijn.

GA TERUG

Gerelateerde artikelen

Contact