In 1983 is Kenbri begonnen als leverancier van industriële brandbestrijdingsmaterialen. Inmiddels is de groothandelsactiviteit een onderdeel van het totale pakket dienstverlening geworden.

1983 - Oprichting Kenbri Valve

In 1983 wordt ‘Kenbri Valve’ opgericht door fam.Sterkman. Vanuit Ouddorp (Z-H) richt Kenbri zich op het leveren van hydranten en afsluiters aan de (petro-)chemische industrie. De naam Kenbri is een samenvoeging van de twee belangrijkste dealerschappen te weten Kennedy en Brighton.

Dealerschap Kennedy

Valve Kennedy is een toon-aangevende Amerikaanse producent van hydranten en afsluiters. In Nederland mag Kenbri zich met Kennedy tot de marktleiders rekenen. Kennedy Valve neemt een belangrijke plaats in, in de geschiedenis van Kenbri.

More information

1991 - Opening Vestiging Stellendam

In 1991 verhuist Kenbri Valve naar een nieuwe vestiging in Stellendam. Dit jaar wordt ook het dealerschap van E-One verkregen. Hierdoor is Kenbri in staat industriële brandweervoertuigen te leveren. De grote pompcapaciteiten van deze voertuigen sluiten goed aan bij de vraag van de huidige klanten.

Dealerschap E-One Emergency

One is een Amerikaanse producent van brandweervoertuigen. Naast reguliere brandweervoertuigen is E-One gespecialiseerd in industriële voertuigen, ladderwagens en crashtenders.

More information

1998 - Oprichting Kenbri International

Door de uitbreiding van het dealerschap van E-One naar de Benelux wordt ‘Kenbri International’ opgericht. In datzelfde jaar wordt het dealerschap van Akron Brass verkregen. Hierdoor is Kenbri in staat monitoren te leveren aan de industrie, maar ook straalpijpen en straatwaterkanonnen aan de Brandweer.

 

Dealerschap Akron Brass De Amerikaanse producent Akron Brass Company levert monitoren en handstraalpijpen van het allerhoogste niveau als het gaat om kwaliteit, productontwikkeling en innovatie.

More information

2000 - Oprichting Kenbri Fire Fighting

In 2000 gaat Kronenburg/Rosenbauer Nederland failliet. Kenbri International en Kenbri Valve nemen alle machines, voorraden en inventaris over en maakt een doorstart van de service afdeling van Kronenburg. Tegelijkertijd wordt de vestiging in Waalwijk geopend. Kenbri International en Kenbri Valve worden samengevoegd tot één B.V., ditt leidde uiteindelijk tot het huidige Kenbri Fire Fighting B.V.

Kenbri serviceafdeling

Kenbri Fire Fighting biedt een compleet programma van serviceactiviteiten t.b.v. brandweervoertuigen en bepakkingsmaterialen.

More information

2001 - Contract 37 crashtenders KLU

In 2001 tekent Kenbri Fire Fighting B.V. het contract voor de levering en het onderhoud van 37 crashtenders aan de Koninklijke Luchtmacht. De voertuigen worden in onderdelen geproduceerd in de VS bij E-One en daarna geassembleerd in Stellendam. Het onderhoud aan de voertuigen is altijd door Kenbri uitgevoerd.

E-One Titan 8x8 ARFF crashtender

De Titan crashtenders die geleverd zijn aan de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marine, Schiphol en Groningen Airport Eelde zijn speciaal ontworpen voor deze opdracht.

More information

2005 - Dealerschap Rosenbauer

In 2005 wordt het dealerschap van Rosenbauer verkregen. Dit opent voor Kenbri de volumemarkt voor conventionele brandweervoertuigen. Daarnaast zijn de overige producten een zinvolle aanvulling op het uitgebreide pakket bepakkingsmaterialen van Kenbri.

Dealerschap Rosenbauer

Rosenbauer, gevestigd in Oostenrijk, is een toonaangevende producent van brandweervoertuigen en blussytemen. Ook heeft Rosenbauer een breed assortiment bepakkingsmaterialen.

More information

2006 - Dealerschap Bronto Skylift

In 2006 wordt het dealerschap van Bronto Skylift verkregen. Met de toevoeging van brandweerhoogwerkers kan Kenbri Fire Fighting alle denkbare brandweervoertuigen leveren. Inmiddels produceert Kenbri ook zelf brandweervoertuigen.

Dealerschap Bronto Skylift

Het Finse Bronto Skylift is toonaangevende fabrikant van brandweerhoogwerkers. Het productprogramma varieert van standaard brandweerhoogwerkers, combinatie voertuigen, blusarmen tot industriële hoogwerkers tot een hoogte van 112 meter.

More information

2008 - Overname Algebra

In 2008 gaat Algebra Fire & Rescue Technology failliet. Algebra vertegenwoordigde de merken Angus Fire en Weber-Hydraulik. Kenbri neemt de voormalig werknemers en de vertegenwoordigingen over. Tegelijkertijd wordt Weber Rescue Nederland opgericht.

Dealerschap Angus Fire

Angus Fire is een Engelse producent van brandweerslangen en schuimvormend middel.

Weber Rescue

Weber-Hydraulik is een producent van hydraulische systemen. Het redgereedschap is ondergebracht bij Weber Rescue Systems in Oostenrijk

More information

2009 - Overname BSN

In 2009 neemt Kenbri Fire Fighting B.V. alle activiteiten van Brandweer Service Nederland over van de Van Dijk Groep. Hiermee wordt Kenbri de grootste servicepartner op het gebied van voertuigen van Brandweer Nederland.

Kenbri serviceafdeling

De serviceafdeling van Kenbri Fire Fighting biedt een compleet programma van serviceactiviteiten t.b.v. brandweervoertuigen en bepakkingsmaterialen. Daarnaast breidt Kenbri haar serviceactiviteiten aan industriële blussystemen steeds verder uit.

More information

2010 - Contract 30 crashtenders DCGA

In 2010 opent Kenbri haar vestiging in Beveren, dichtbij de Antwerpse haven. Vanuit deze vestiging richt Kenbri zich voornamelijk op industriële brand- en incidentbestrijding.

Contract 30 crashtenders

In hetzelfde jaar ontvangt Kenbri het contract van de Indonesische overheid voor de levering van 30 crashtenders. Kenbri levert de voertuigen inclusief bepakking, de reserveonderdelen en verzorgt daarnaast de opleiding en de training. Inbegrepen is een 5-jarig servicecontract voor alle service- en onderhoudswerkzaamheden.

More information

2011 - Overname SFS

In 2011 wordt SFS (Storm Firefighting Support) overgenomen. Hierdoor beschikt Kenbri over een vloot verhuur voertuigen en materialen. Met de overname van SFS kunnen we onze naam als totaalleverancier voor de industriële en regionale brandweer nog beter waar maken.

Verhuurafdeling Kenbri

Naast verkoop en service van industriële brandbestrijdingsmaterialen, bepakkingsmateriaal en brandweervoertuigen biedt Kenbri de mogelijkheid tot het huren van deze materialen.

More information

2012 - Overname C&C Products 2012 - Overname C&C Products

In 2012 neemt Kenbri C&C Products over. Alle werknemers verhuizen mee waardoor Kenbri veel ervaring en kennis in huis haalt op het gebied van kleine voertuigen.

C&C Products

Naast de expertise op het gebied van de inbouw van communicatie apparatuur in voertuigen, is C&C vooral bekend van de ontwikkeling van voertuigcomponenten. De bekendste daarvan is de C&C ademluchtbeugel.

More information

2013 - Opening Vestiging Jakarta

In 2013 opent Kenbri haar vestiging in Jakarta. Vanuit deze vestiging worden voornamelijk de serviceactiviteiten aan de geleverde voertuigen gecoördineerd, maar ook richten we ons hier op de verkoop van nieuwe voertuigen.

Dealerschap FLIR K50 warmtebeeldcamera

In hetzelfde jaar introduceert FLIR SYSTEMS de FLIR K50 warmtebeeldcamera. Deze camera is speciaal ontwikkeld voor brandweertoepassingen. Kenbri is exclusief partner voor de verkoop van deze camera voor de Nederlandse markt.

More information

2014 - Overname Gemco Mobile Systems

In 2014 neemt Kenbri het failliet verklaarde Gemco Mobile Systems over. De activiteiten van het voormalige bedrijf uit Son en Breugel, o.a. gespecialiseerd in de productie van brandweervoertuigen en groot vermogen blussystemen (Big Flow Systems), sluiten naadloos aan bij de kernactiviteiten van Kenbri.

Importeur Pyrolance

De PyroLance is een vooruitstrevend blussysteem waarmee d.m.v. een lans branden in gesloten compartimenten veiliger kunnen worden bestreden. In 2014 wordt Kenbri importeur voor Europa.

More information

2015 - Opening Vestiging Numansdorp

In 2015 verhuist Kenbri naar haar nieuwe hoofdkantoor in Numansdorp. Het nieuwe onderkomen is volledig ingericht op de wensen en behoeften van de medewerkers en activiteiten. Door de ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor komen de vestigingen Waalwijk en Stellendam te vervallen.

 

Vestiging Den Helder

Door aanhoudende groei van de offshore activiteiten, wordt in hetzelfde jaar een vestiging in Den Helder geopend. Vanuit deze vestiging vindt de verkoop en het onderhoud plaats van Twin Agent blussystemen.

More information