Bovengrondse brandkraan met omrijbeveiliging

Bovengrondse brandkraan met omrijbeveiliging

Al onze hydranten zijn standaard voorzien van een omrijbeveiliging. Mocht een bovengrondse brandkraan omver gereden worden dan wordt met deze beveiliging wateroverlast voorkomen. Op het moment dat de hydrant aangereden wordt, breekt hij af bij de breekflens (koppeling tussen twee buizen). Hierdoor breekt tegelijkertijd de breekkoppeling op de spindel. Hierdoor wordt de leiding automatisch afgesloten en zal er geen bluswater verloren gaan. Na een aanrijding kan de hydrant eenvoudig worden gerepareerd. 

Corrosie- en vorstbestendige hydranten 
Onze hydranten zijn standaard uitgerust met een automatische leegloopinrichting (een drain). Zo blijft er na het blussen geen water in de brandkraan staan. Dit water kan bevriezen en schade veroorzaken aan de hydrant. Met een drain is de bovengrondse brandkraan dus vorstbestendig. Om corrosie van de hydrant tegen te gaan is zowel de binnen- als de buitenzijde voorzien van een 2-componenten Epoxy coating. De spindel aan de binnenzijde bestaat uit hoogwaardig constructiestaal. Hiermee is hij bestendig tegen zoet en zwak brak water. Voor een bovengrondse brandkraan in een omgeving met brak of zout water is een zeewaterbestendige uitvoering beschikbaar.

Wij hebben ons assortiment overzichtelijk voor u samengevoegd in een productblad. Voor al uw vragen met betrekking tot hydranten staan we u graag te woord.


NEEM CONTACT OP