twin_agent_hero.jpg

TWIN AGENT

Offshore platforms staan regelmatig bloot aan extreme weersomstandigheden. Stormen razen met snelheden tot zo’n 160 km per uur rond, golven tot 30 meter hoogte beuken tegen de opbouw van platforms en het zout vreet continu aan de materialen en de apparatuur. De KENBRI TWIN AGENT unit is speciaal voor deze ruige omstandigheden ontwikkeld. Aan Total leverden wij 26 units.

Robuust en betrouwbaar

 

Total E&P Nederland gaat over de winning en productie van aardgas. Een deel daarvan is de productie van aardgas uit de ondergrond van de Noordzee. De productieplatforms zijn alleen te bereiken per helikopter. Om een veilige start en landing van de helikopters te garanderen is een adequate brandbeveiliging noodzakelijk. Door de sterke wind en zoute lucht van de Noordzee moet het blussysteem in staat zijn om de zwaarste weersomstandigheden te weerstaan. De oplossing hiervoor is de KENBRI TWIN AGENT.

Niet over één nacht ijs
Na een periode van meerdere jaren waarin een groot aantal tests met twee TWIN AGENT units zijn uitgevoerd, is Total E&P Nederland overtuigd van dit robuuste systeem, waarvan het blussysteem in nauw overleg met Total E&P Nederland zelf is aangepast aan de specifieke inzetomgeving ter plaatse. In de loop van 2012 en 2013 hebben wij 26 van units geleverd aan diverse Total E&P Nederland-platforms in de Noordzee.

Doordacht ontwerp
Het bijzondere aan de TWIN AGENT unit is de combinatie van twee blustechnieken in één systeem: poeder en blusschuim. Op deze manier kunnen vloeistofbranden het meest effectief worden bestreden. In de eerste stap wordt de brand neergeslagen door het poeder, vervolgens zorgt een schuimdeken er voor dat het vuur niet meer oplaait. De 20 meter ultra lichte stoffen slangen zorgen voor een grote actieradius. Zij dragen samen met de grote worplengte (tot 20 meter) bij aan de veiligheid van de gebruiker. De TWIN AGENT kan temperaturen tot min 30º C aan en kan door de bediener eenvoudig worden bijgevuld. Dit alles, gecombineerd met de uitstekende corrosiebestendigheid van de units (de tanks, leidingen en het frame zijn gemaakt van roestvast staal), maken de TWIN AGENT het optimale brandbestrijdingssysteem in extreme omstandigheden.

Total E&P Nederland heeft gekozen voor 2 TWIN AGENT’s per helideck, ieder met een inhoud van 500 liter premix en 100 kg poeder.

Wilt u meer weten over onze offshore oplossingen? Neem dan contact met ons op.