Vacatures
20200214 Kenbri Tankautospuit VRBZO 17.jpg 21/02/2020

Maatwerk Tankautospuit

Op vrijdag 14 februari heeft Kenbri Fire Fighting de eerste van in totaal vier nieuwe tankautospuiten afgeleverd aan Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. De drie andere voertuigen worden binnenkort afgeleverd. Deze nieuwe tankautospuiten worden geplaatst op brandweerposten in Eindhoven en Helmond.

 

Scania P-serie

Het chassis van de voertuigen is van de Scania P-serie en wordt vanuit de Scania fabriek met een verlengde manschappencabine geleverd. Deze speciaal voor de brandweer ontworpen cabine is geschikt voor vijf personen en biedt onder andere veel beenruimte voor de brandweermannen. De cabine is getest volgens de zwaarste eisen en om die reden zeer veilig voor de manschappen. Daarnaast is de cabine door de keuze voor kwalitatief hoogwaardige en slijtvaste materialen zeer eenvoudig te reinigen en onderhouden.

 

De krachtige Scania motor beschikt over 280 pk en een zeer hoog koppel. In combinatie met een Allison volautomatische transmissie zorgt dit voor optimale prestaties, snelle acceleratie en soepel rijgedrag. Bovendien is het voertuig, getest conform de laatste normeringen, zeer veilig. Veel elementen zijn via de stuurwielbediening te bedienen, zodat de chauffeur zich kan concentreren op het verkeer.

 

Maatwerk opbouw

De opbouw voor deze tankautospuiten is als maatwerk ontworpen door Kenbri. Het gaat om een copolymeer kunststof opbouw met unieke eigenschappen op gebied van slagvastheid en reinigbaarheid. Copolymeer wordt geproduceerd uit gerecycled materiaal en is op haar beurt ook weer volledig recyclebaar. De opbouw biedt een zeer flexibele indeling, die het onder andere mogelijk maakt om de bepakking geheel conform de wensen van de gebruiker in te delen.

 

Eén van de bijzondere kenmerken van deze voertuigen is de toepassing van een drukluchtschuim (DLS) haspel en een hogedruk haspel in kast 7 waar ook de pomp zich bevindt. Er zitten dus twee haspels achterin het voertuig, zodanig gepositioneerd dat het voor de werkzaamheden niet uitmaakt hoe het voertuig is opgesteld.

 

Verder is het ladderrek op deze voertuigen geheel nieuw ontworpen en geconstrueerd. Ook de positie van de reserve ademlucht bij de achterwielen is een uniek kenmerk. Hiervoor is gekozen in verband met de richtlijnen rondom schoon werken.

 

Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Nederland telt 25 veiligheidsregio’s. Veiligheidsregio’s zijn in het leven geroepen om inwoners van Nederland beter te beschermen tegen rampen en crises. Binnen Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost (VRBZO) werken brandweer, GHOR (de geneeskundige hulpverleningsorganisatie in de regio) en RAV (Regionale Ambulancevoorziening) samen om incidenten en rampen te voorkomen, te beperken en te bestrijden. VRBZO bedient 21 gemeenten in Zuidoost-Brabant met ongeveer 720.000 inwoners.

 

Foto's

Bekijk hier een aantal foto's van de nieuwe tankautospuit van Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost.

 

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Kenbri biedt op het gebied van brandweervoertuigen? Neem dan contact met ons op. Bel 0187-49 35 88 of vul het contactformulier in.

 

GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen