Welkom op de blog/nieuwspagina van Kenbri Fire Fighting, totaalleverancier op het gebied van brandbestrijding. Met het plaatsen van interessante artikelen delen we graag onze kennis en expertise. Hiermee geven we inzicht in onze werkzaamheden en snijden we graag diverse vakinhoudelijke thema’s aan. Van artikelen over het verschil tussen fluorhoudend en fluorvrij blusschuim tot advies over de aanschaf van een brandweerslang. Deze artikelen zijn interessant voor iedereen die zich bezighoudt met brandbestrijding. Of je nu werkzaam bent voor de brandweer, verantwoordelijk bent voor de brandveiligheid in de industrie of je bezighoudt met safety in de offshoresector.

30/09/2020

Rosenbauer RT brandweerwagen van de toekomst

Rosenbauer presenteert de brandweerwagen van de toekomst! De Rosenbauer RT (Revolutionary Technology) is de eerste hybride brandweerauto. De voertuigen zijn inmiddels uitgebreid getest en kunnen binnenkort, o.a. in Berlijn, Dubai en Amsterdam, operatief worden ingezet.

LEES MEER
24/09/2020

Nieuwe tankautospuit voor bedrijfsbrandweer EPZ

Donderdag 17 september hebben wij een tankautospuit overhandigd aan de bedrijfsbrandweer van de EPZ in Borssele. Plantmanager Marco Muilenburg nam de sleutels van het blusvoertuig in ontvangst.

LEES MEER
22/09/2020

Nieuwe ladderwagen voor Brandweer IJsselland

Van Veiligheidsregio IJsselland heeft Kenbri de opdracht gekregen voor de levering van een nieuwe ladderwagen aan Brandweer IJsselland. Op maandag 21 september werd het contract getekend. Het gaat om een Rosenbauer Metz L32A XS 3.0 opbouw op een Volvo chassis.

LEES MEER
21/09/2020

Verhuizing vestiging Hoogeveen naar Dedemsvaart

Met ingang van maandag 21 september is onze vestiging in Hoogeveen verhuisd naar de Galileïstraat 27 in Dedemsvaart.

LEES MEER
15/09/2020

Overdracht tankautospuit aan Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid

Dinsdag 15 september vond de officiële overdracht plaats van de eerste nieuwe tankautospuit van Brandweer Zuid-Holland Zuid. Cees van Andel, projectleider nieuwe tankautospuiten van Veiligheidsregio ZHZ, nam het blusvoertuig in ontvangst.

LEES MEER
14/09/2020

Trainingspomp voor VR Haaglanden

In opdracht van Veiligheidsregio Haaglanden hebben wij een opengewerkte Rosenbauer NH35 pomp geleverd, speciaal voor trainingsdoeleinden.

LEES MEER
09/09/2020

Interview: Van fluorhoudend naar fluorvrij blusschuim

In het Europoort Kringen magazine van augustus 2020 staat een interview met onze consultant Hans Huizinga over de overstap van fluorhoudend naar fluorvrij blusschuim. Lees hier het interview.

LEES MEER
01/09/2020

Maatwerk kleppenstation voor Vopak Terminal Botlek

In opdracht van Vopak heeft Kenbri een enorm kleppenstation gebouwd voor het Optimus project. Een volledig op maat gemaakte bluscontainer met daar boven op 2 tanktainers met 48.000 liter blusschuim. Maatwerk van A tot Z.

LEES MEER
31/08/2020

Nieuwe tankwagens voor Brandweer Gelderland-Midden

Van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden heeft Kenbri de opdracht gekregen voor het leveren van 4 nieuwe tankwagens voor de brandweer. De tankwagens worden gebouwd op een Volvo FMX chassis en uitgerust met een Rosenbauer N35 pomp.

LEES MEER
24/08/2020

Rosenbauer Panther voor Maastricht Aachen Airport

Op 21 augustus jl. is het contract ondertekend tussen Maastricht Aachen Airport en Kenbri voor de levering van een jong gebruikte Rosenbauer Panther 6x6 crashtender.

LEES MEER
10/07/2020

BRZO inspectie: zo bereid je je goed voor

Minimaal één keer per jaar heb je te maken met een BRZO inspectie. Het bevoegd gezag controleert dan of de blussystemen voldoen aan de door wet- en regelgeving gestelde eisen. Maar wat wordt er tijdens deze inspectie van jou verwacht en hoe bereid je je goed voor? Lees er alles over in dit artikel.

LEES MEER
09/07/2020

Demo schuimblusvoertuig bij Veiligheidsregio Noord-Holland Noord

Voor de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord produceert Kenbri momenteel een nieuw schuimblusvoertuig. Om de toekomstige gebruikers alvast kennis te laten maken met een aantal kenmerken van het voertuig werd er een demonstratie verzorgd op de brandweerpost in Hoorn. Hiervoor werd een schuimblusvoertuig uit de verhuurvloot van Kenbri ingezet.

LEES MEER
24/06/2020

Enorm kleppenstation voor Vopak Optimus project

In opdracht van Vopak werkt Kenbri momenteel aan een enorm kleppenstation voor het Vopak Optimus project. Een volledig op maat gemaakte bluscontainer met daar boven op 2 tanktainers met 48.000 liter blusschuim. Projectleider Joost van Hagen vertelt meer over dit uitdagende project.

LEES MEER
10/06/2020

Midlife update voor hoogwerkers Haaglanden

In opdracht van Veiligheidsregio Haaglanden voert Kenbri midlife updates uit aan vier hoogwerkers. De 15-7650 van Den Haag-Laak was als eerste aan de beurt. Deze Volvo FM met een Bronto Skylift 34 RLX opbouw is sinds 2010 in gebruik. Dankzij de midlife update in combinatie met een aantal nieuwe voorzieningen voldoet dit voertuig weer aan de huidige eisen en kan het nog een aantal jaren veilig ingezet worden.

LEES MEER
27/05/2020

Kleppenstation: het kloppend hart van uw blusinstallatie

Het kleppenstation is het kloppend hart van een blussysteem. In deze container bevindt zich onder andere de besturing van de blusinstallatie. Maar ook het schuimconcentraat, de bijmengsystemen om het concentraat met water te mengen en alle leidingen die het blusschuim verplaatsen over het terrein.

LEES MEER
11/05/2020

Gaat uw reddingsvest uw leven redden?

Reddingsvesten zorgen voor uw veiligheid op het water en zijn verplicht voor de beroepsvaart. Wat zijn uw ervaringen met opblaasbare reddingsvesten? Heeft u wel eens te maken gehad met een slecht functionerend reddingsvest?

LEES MEER
08/05/2020

Weber Rescue E-FORCE3

Weber Rescue Systems introduceert een compleet nieuwe lijn accu-aangedreven redgereedschap: de E-FORCE3 serie. Nieuwe technieken en geoptimaliseerde veiligheidssystemen in voertuigen verbeteren de bescherming van de inzittenden, maar vormen voor reddingswerkers wel continu nieuwe uitdagingen. Weber Rescue houdt hier rekening mee en ontwikkelt krachtige reddingsgereedschappen voor nagenoeg elk scenario.

LEES MEER
15/04/2020

Nieuwe Rosenbauer gezichtsbeschermer

Rosenbauer heeft een gezichtsbeschermer ontwikkeld waarmee mensen die, ook in coronatijd, vaak nauwer contact hebben met andere mensen, zichzelf beter kunnen beschermen. Bijvoorbeeld medewerkers van hulpdiensten, zorginstellingen, supermarkten, bezorgdiensten, etc.

LEES MEER
02/04/2020

Kenbri levert nieuw redgereedschap Brandweer Brabant-Noord

DRV Groep (sinds 1 januari onderdeel van Kenbri Fire Fighting) heeft de gunning gekregen van de Europese Openbare Aanbesteding voor de levering van redgereedschap aan Brandweer Brabant-Noord. Het gaat hierbij om circa 60 sets accu aangedreven redgereedschap. Een set bestaat uit een schaar, een spreider en een ram.

LEES MEER
18/03/2020

Kenbri en het coronavirus

Incidentbestrijding vraagt om opperste paraatheid, 24 uur per dag. Ook in deze moeilijke en onzekere tijd van het coronavirus. Binnen Kenbri doen we er alles aan om onze klanten optimaal te blijven ondersteunen. Uiteraard staat daarbij de gezondheid van onze medewerkers, klanten en overige relaties voorop.

LEES MEER
18/03/2020

Interschutz uitgesteld naar 2021

Interschutz, die stond gepland voor 15 t/m 20 juni 2020, wordt met een jaar uitgesteld. De reden hiervoor is het coronavirus, dat zowel exposanten als bezoekers van Interschutz direct of indirect treft en vereist dat ze beschikbaar zijn voor werkzaamheden op andere locaties. De nieuwe datum voor Interschutz is 14 t/m 19 juni 2021.

LEES MEER
21/02/2020

Kenbri levert nieuwe brandweervoertuigen af aan Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Kenbri Fire Fighting heeft de eerste van in totaal vier nieuwe tankautospuiten afgeleverd aan Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. De drie andere voertuigen worden binnenkort afgeleverd. Deze nieuwe tankautospuiten worden geplaatst op brandweerposten in Eindhoven en Helmond.

LEES MEER
15/02/2020

In memoriam: Jeroen van Leeuwen

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze gewaardeerde collega Jeroen van Leeuwen. Hij kwam woensdag 12 februari op 41-jarige leeftijd bij een noodlottig ongeval om het leven.

LEES MEER
31/01/2020

Wat betekent de aangescherpte PFAS-regelgeving voor uw blusschuim?

PFAS hebben de volle aandacht van overheden en media. Er wordt met grote regelmaat bericht over aanscherping van regelgeving en de consequenties daarvan voor bijvoorbeeld de bouw. Ook blusschuim wordt regelmatig genoemd als bron van PFAS.

LEES MEER
10/01/2020

Kenbri Fire Fighting neemt DRV Groep over

Kenbri Fire Fighting, totaalleverancier op gebied van brandbestrijding, heeft met Pon een akkoord bereikt over de overname van DRV Groep B.V. uit Hoogeveen. Daarnaast heeft Kenbri ook overeenstemming bereikt met Rosenbauer en Weber Rescue over de overname van hun dealerschappen voor de Nederlandse markt.

LEES MEER
02/01/2020

Kenbri is Proud Sponsor of the Firemen Dakarteam 2020

Kenbri is Proud Sponsor of the Firemen Dakarteam. Van 5 t/m 17 januari 2020 vindt de 42ste editie van de Dakar Rally plaats, deze keer wordt de rally gereden in Saoedi-Arabië. De deelnemers leggen 7.500 kilometer af, waarvan 75% de rally door het zand wordt gereden. Het Firemen Dakar Team bestaat uit Richard de Groot, Jan Hulsebosch en Raph van den Elshout. Volg de Dakar vanaf zondag op RTL7.

LEES MEER
22/10/2019

Hosemasters en fluorvrij schuim, kan dat?

Hoe een systeem met 3F schuimen werkt is feitelijk niet anders dan twintig jaar geleden. Ook met gebruik van fluorhoudende SVM’s (schuimvormende middelen) gold de regel: bij overstappen naar een ander SVM moet het systeem worden afgesteld op het nieuwe SVM. Voor fluorvrije middelen is dit niet anders. De inductoren moeten worden afgesteld op de viscositeit van het SVM.

LEES MEER
30/09/2019

Unicum voor Kenbri bij TRA

Een bijzondere opdracht begin dit jaar voor Kenbri. Voor Total Refinery Antwerp (TRA) moesten er drie grote afsluitkranen worden ingebouwd. Dit ten behoeve van de renovatie van het koelwaternet van deze grootste Belgische raffinaderij. Door de unieke maten en het gewicht van deze afsluiters besloot Kenbri om klanten en andere geïnteresseerden uit de branche uit te nodigen voor een bijzonder evenement op 11 september.

LEES MEER
24/05/2019

Is een volledig autonome bluspomp de toekomst?

Een volledig autonome bluspomp waar u als gebruiker geen omkijken naar heeft, kan dat? Het antwoord is: ja, dat kan. Als u zich bedenkt dat complete energiecentrales en fabrieken vanuit één controlekamer door één persoon bediend kunnen worden, dan kunnen we met de juiste software een standaard centrifugaalpomp ook autonoom maken. Een TS-4 brandweereenheid zonder pompbediende is natuurlijk interessant, maar zijn we daar in iedere situatie mee geholpen?

LEES MEER
21/05/2019

Hoogwerkers Veiligheidsregio Kennemerland

Kenbri Fire Fighting heeft als hoofdaannemer samen met Scania de aanbesteding voor twee nieuwe hoogwerkers in de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) naar zich toegetrokken. Kenbri Fire Fighting ontwikkelde in samenwerking met Scania het concept dat door VRK tijdens de aanbestedingsprocedure als beste werd beoordeeld.

LEES MEER
10/05/2019

Kenbri ondersteunt bij broeibrand HVC Dordrecht

De verhuurafdeling van Kenbri Fire Fighting biedt naast reguliere verhuur van materialen ook een speciale 24-uursservice. In het geval van calamiteiten biedt dit klanten (en niet-klanten) de mogelijkheid om binnen-no time het juiste materiaal op locatie te krijgen.

LEES MEER
26/03/2019

Trainen in een nieuwe dimensie; alle voordelen van Virtual Reality

Studies tonen aan dat bij trainingen met traditionele media (bijv. PowerPoint) slechts 30% van de informatie wordt opgenomen. Bij een VR-training wordt dit percentage verhoogd naar 80%. Erg interessant dus om deze technologie ook in te zetten voor trainingen bij de brandweer.

LEES MEER
17/01/2019

Dakar 2019

Van 6 t/m 17 januari 2019 vindt de 41ste editie van de Dakar Rally plaats. De deelnemers leggen in 10 etappes meer dan 5.000 kilometer af door onherbergzaam gebied. Deze editie wordt de rally voor 100% in Peru gereden. Net als voorgaande jaren wordt het deelnemersveld in deze editie wederom aangevuld door het ‘Firemen Dakar Team’.

LEES MEER
14/01/2019

Complete revisie van een schuimblusvoertuig

Presteert uw schuimblusvoertuig niet meer naar behoren? Los van de oorzaak, bent u dan vooral benieuwd naar een zo efficiënt mogelijke en kostenbesparende oplossing.

LEES MEER
11/01/2019

Blusschuim kiezen lastig? Wij hebben de oplossing!

De keuze voor het juiste type blusschuim voor de opslag van brandbare vloeistoffen is nog nooit zo moeilijk geweest. Strengere milieuwetgeving legt een steeds grotere druk op BRZO bedrijven. Met maandelijks nieuwe type blusschuimen op de markt zien veel bedrijven door de bomen het bos niet meer.

LEES MEER
19/07/2018

Hoe verhoog ik het debiet van mijn hogedruk blussysteem?

Het belangrijkste gereedschap van de brandweer is de straalpijp. De straalpijp zorgt immers voor het water dat uiteindelijk het vuur moet blussen. Hoe meer water men per minuut kan geven, hoe hoger de potentiële veiligheid.

LEES MEER
15/05/2018

Voldoet uw blussysteem aan wet- en regelgeving?

Binnen de industrie gelden er tal van wetten en regels omtrent brandveiligheid. Zeker wanneer u te maken heeft met gevaarlijke stoffen gelden er extra strenge veiligheidseisen. En terecht. Er zijn genoeg scenario’s denkbaar waarin u er zeker van wilt zijn dat uw systeem werkt en de situatie aankan.

LEES MEER
21/08/2017

Bijzonder blusvoertuig: de Oshkosh Striker

De Oshkosh Striker is een Aircraft Rescue Fire Fighting (ARFF) voertuig dat speciaal is ontwikkeld als (schuim)blusvoertuig voor in de luchtvaart. Overal ter wereld vertrouwen vliegvelden op de Oshkosh Striker en dat is niet voor niets.

LEES MEER
21/08/2017

Blussystemen op maat

Binnen de industrie worden schuimblussystemen vrijwel altijd op maat ontworpen. Van welke blussystemen er gebruik wordt gemaakt is afhankelijk van het brandscenario en de precieze aanwezige risico’s. In deze blog gaan we dieper in op deluge blussystemen.

LEES MEER
28/07/2017

Corrosie in uw blusleiding

Stilstaand water in blusleidingen in combinatie met verontreinigingen en micro-organismen zorgen voor ideale omstandigheden waarin corrosie op kan treden. Corrosie veroorzaakt lekkages en verstoppingen met waterschade en uitval van systemen als gevolg.

LEES MEER
13/07/2017

Armaturen voor brandbestrijding

Brandweermateriaal wordt zowel bij de brandweer als in de industrie toegepast. Naast persoonlijke beschermingsmiddelen, brandslangen en bijvoorbeeld straalpijpen bestaat er ook een variatie aan armaturen.

LEES MEER
11/07/2017

Waar moet u op letten bij een brandweerslang?

Wanneer u op zoek bent naar een brandweerslang is het belangrijk om u goed te oriënteren. Maar hoe bepaalt u welke slang u nodig heeft of welke slang in uw situatie de beste is?

LEES MEER
06/07/2017

Hoe bepaalt u de kwaliteit van uw blusschuim?

Blusschuim is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. De eigenschappen van de verschillende blusschuimen lopen erg uiteen. Het type blusschuim dat u nodig heeft hangt dan ook af van het soort brand, maar bijvoorbeeld ook van de grootte van de brand.

LEES MEER
14/06/2017

Het verschil tussen fluorvrij- en fluorhoudend blusschuim

In de berichtgeving rondom giftig blusschuim komen een aantal termen herhaaldelijk terug. Fluor, PFOA, C8 en C6. Maar wat betekenen deze termen precies en hoe verhouden zij zich tot elkaar? U leest er alles over in deze nieuwe blogpost.

LEES MEER
23/05/2017

AD artikel over blusschuim

Naar aanleiding van het vandaag verschenen artikel in het Algemeen Dagblad omtrent giftig blusschuim krijgen we een hoop vragen van bezorgde klanten. Heel begrijpelijk. Daarom willen we hier graag inhoudelijk op reageren.

LEES MEER