Vacatures
angus_fire V2.png 27/10/2023

ANGUS FIRE STOPT PRODUCTIE MET PFAS-HOUDENDE SCHUIMCONCENTRATEN.

Deze week heeft onze producent van blusschuimconcentraten, Angus Fire, bekend gemaakt dat zij vanaf het einde van het eerste kwartaal in 2024 gaan stoppen met de productie en levering van PFAS-houdende schuimconcentraten.

 

De afgelopen jaren heeft Angus Fire alternatieve en duurzamere  (fluorvrije) grondstoffen geëvalueerd die gebruikt kunnen worden voor de ontwikkeling en productie van blusschuim met  brandbestrijdingsprestaties die gelijk zijn aan, zo niet groter zijn dan, fluorhoudende blusschuim.

 

De veranderende wet- en regelgeving rondom het gebruik van gefluoreerde chemicaliën, de diverse  restricties van het Europese Agentschap van Chemische Stoffen (ECHA) om het gebruik van PFAS-middelen te verbieden en het huidige Angus Fire productassortiment aan PFAS-vrije schuimproducten heeft de producent doen besluiten om de productie en levering in 2024 te beëindigen.

 

Net als Angus Fire streeft Kenbri Fire Fighting naar een 100% PFAS-vrij milieu. Al ruim vijf jaar adviseren wij bedrijven binnen de (petro)chemische industrie en veiligheidsregio’s over de grootschalige verandering die de overstap naar fluorvrij blusschuim met zich mee brengt. Zo hebben wij een stappenplan ontwikkeld om uw organisatie te begeleiden in de transitie naar een PFAS vrij blusschuim en zijn wij gespecialiseerd in het PFAS-vrij maken van blussystemen en -voertuigen.

 

We kunnen ons voorstellen dat het besluit van Angus Fire niet geheel aansluit bij uw plannen om over te stappen op fluorvrij blusschuim. Kenbri Fire Fighting adviseert en begeleidt u graag in deze transitie, zodat uw licence to operate onveranderd van kracht blijft.

 

Voor het volledig persbericht kun u hier klikken.

Angus persbericht Engels

Angus persbericht Nederlands

 

Meer weten wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

GA TERUG