Vacatures
MOT 2.jpg

MOT: Lage TCO met A-merken

4.jpgAls u overweegt om te investeren in brandveiligheid en (nieuwe) blussystemen, kiest u dan voor kwaliteit of voor de laagste prijs? Kenbri is er sterk van overtuigd dat eenmalig investeren in kwaliteit uiteindelijk een gunstig effect heeft op de prijs. Het totaalbedrag aan kosten (Total Cost of Ownership) voor een goed product blijft namelijk lager, omdat een goed product om minder onderhoud vraagt en een stuk langer meegaat. Om die reden adviseren wij, wanneer de situatie daarom vraagt, onze A-merk producten. Benieuwd naar hoe zo’n A-merk uiteindelijk geld kan besparen? Lees dan hieronder het praktijkvoorbeeld.

 

Maasvlakte Olie Terminal (MOT)

De Maasvlakte Olie Terminal, ofwel MOT, is één van de grootste olieterminals ter wereld. MOT werkt als joint venture van bekende oliemaatschappijen. De terminal fungeert als logistieke keten tussen olieproducenten en de vijf Nederlandse raffinaderijen.

 

 

2.jpgDe opdracht: zeesteiger uitbreiden en reviseren

MOT heeft een aantal zeesteigers waar grote zeeschepen aanleggen om ruwe olie vanuit het zeeschip naar opslagtanks te pompen. Steiger 1 werd uitgebreid en moest compleet worden gereviseerd volgens de nieuwst geldende normen en regels. Ook de gehele fire-fightinginstallatie werd meteen nagekeken.

 

Op de oude steiger plaatste Kenbri in 2006 een Akron Brass monitor. Na grondige inspectie in 2016 bleek deze monitor  nauwelijks versleten of verouderd. Met enkel klein onderhoud (het vervangen van enkele O-ringen) is de monitor op de nieuwe steiger teruggeplaatst.

 

 

3.jpgTotal Cost of Ownership

Kenbri adviseert klanten hoogwaardige producten voor brandveiligheid. Met een A-merk als Akron Brass wordt er in eerste instantie meer geïnvesteerd bij de aanschaf van een monitor. Deze investering wordt echter op de lange termijn terugverdiend. Kenbri adviseert niet standaard de goedkoopste, of duurste producten. Per situatie wordt bekeken welke producten de laagste kosten met zich meebrengen gedurende de gehele levenscyclus van zo’n product.

 

In het geval van MOT betalen zij met het vervangen van een aantal O-ringen na 10 jaar slechts een fractie van het bedrag van een compleet nieuwe monitor. En dat is voor deze klant natuurlijk heel goed nieuws.

 

Bent u benieuwd hoe u met de juiste investering kunt besparen op kosten in de toekomst? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

>