Vacatures
heerema_hero.jpg

'Tijd is voor ons altijd een bepalende factor'

Heerema Marine Contractors (HMC) is een wereldwijd toonaangevende maritieme aannemer in de internationale offshore olie- en gasindustrie. HMC blinkt uit in het transporteren, installeren en verwijderen van offshore-installaties.

Website

BEDRIJFSPROFIEL

Organisatie: Heerema Marine Contractors

Naam: Tom Piscaer

Functie: Technical Superintendent – DCV Balder

Bedrijfstak: Offshore, Oil & Gas

Opgericht: 1948

Werknemers: 1100

Werkgebied: MARITIEM OFFSHORE

Klant sinds: 2011

Website: hmc.heerema.com

 

 

WAT IS DE GROOTSE UITDAGING VAN EEN TECHNICAL SUPERINTENDENT OP DE BALDER?
Als Technical Superintendent ben je een schakel tussen twee werelden. Aan de ene kant staat onze projectorganisatie. Gericht op een goede oplevering van het project. Zij denken mee met de klant en dragen zorg voor een zo efficiënt mogelijke inzet van de kranen.

Aan de andere kant staat onze equipment. Om projecten succesvol te kunnen uitvoeren moet deze altijd in zeer goede staat zijn. Daarvoor is constant onderhoud nodig en project specifieke modificaties aan het schip zijn meer regel dan uitzondering.

Onze uitdaging is, om in zeer korte tijd, met een grote flexibiliteit in locatie en planning, een enorme hoeveelheid werk te verzetten. Hiervoor is een goede voorbereiding, communicatie en samenwerking nodig met onze afdelingen intern, maar ook zeker met onze subcontractors die een groot deel van de werkzaamheden zullen uitvoeren.

 

WELKE ROL SPEELT KENBRI HIER IN?

Bij grote modificatie projecten, services aan equipment besteden zij onze projecten altijd aan. Grote modificatie projecten en services aan equipment besteden wij altijd aan. Uiteraard speelt hierbij de prijs een belangrijke rol, maar boven alles het vertrouwen dat het werk naar tevredenheid en op tijd kan worden opgeleverd. Hierbij zijn flexibiliteit, kennis van zaken, communicatie en het denken in oplossingen van groot belang zijn.

 

In 2011 hebben wij Kenbri aangeschreven om al  onze brandslangen te herzien en te vervangen. Door het enthousiasme, flexibiliteit, kennis van zaken en de kwaliteit van de materialen hebben we Kenbri dit project toegekend dat ze vervolgens zeer goed hebben uitgevoerd. Toen we een partner zochten om onze immersion suits te keuren bleek Kenbri ook hier de aangewezen partner. Op dit moment inspecteert Kenbri al onze Safety equipment en brandweermaterialen aan boord van de Balder.

 

Onlangs hebben we de vier blusmonitoren op ons helideck vervangen. De huidige monitoren bleken niet goed bestand te zijn tegen de corrosieve omgeving waarin wij onze projecten uitvoeren (Golf van Mexico, Angola).

 

Na uitvoerig geadviseerd te zijn door Kenbri hebben we besloten een robuust systeem te installeren welk hier wel tegen bestand is. De bestaande bekabeling voor de aansturing van 

het systeem bleek bruikbaar, waardoor we kostbare tijd hebben bespaard. Kenbri heeft zorg gedragen voor de engineering, de levering en de installatie. De systemen zijn succesvol getest en opgeleverd.       

 

WAT IS EEN BELANGRIJKE REDEN OM VOOR KENBRI TE KIEZEN?

Het vertrouwen dat Kenbri het project op eigen kracht naar tevredenheid kan opleveren binnen de gestelde tijd. Kenbri is een veelzijdige partij gebleken, met veel kennis van zaken op verschillende veiligheid gerelateerde gebieden. Wij zijn altijd op zoek naar partijen die denken in oplossingen en die de uitdaging aan willen gaan.

 

Tom Piscaer, Heerema Marine Contractors