16/06/2020

Rosenbauer RT brandweerwagen van de toekomst

Rosenbauer presenteert het prototype van de brandweerwagen van de toekomst. De Rosenbauer RT (Revolutionary Technology) is de eerste hybride brandweerauto.

LEES MEER
10/06/2020

Midlife update voor hoogwerkers Haaglanden

In opdracht van Veiligheidsregio Haaglanden voert Kenbri midlife updates uit aan vier hoogwerkers. De 15-7650 van Den Haag-Laak was als eerste aan de beurt. Deze Volvo FM met een Bronto Skylift 34 RLX opbouw is sinds 2010 in gebruik. Dankzij de midlife update in combinatie met een aantal nieuwe voorzieningen voldoet dit voertuig weer aan de huidige eisen en kan het nog een aantal jaren veilig ingezet worden.

LEES MEER
08/05/2020

Weber Rescue E-FORCE3

Weber Rescue Systems introduceert een compleet nieuwe lijn accu-aangedreven redgereedschap: de E-FORCE3 serie. Nieuwe technieken en geoptimaliseerde veiligheidssystemen in voertuigen verbeteren de bescherming van de inzittenden, maar vormen voor reddingswerkers wel continu nieuwe uitdagingen. Weber Rescue houdt hier rekening mee en ontwikkelt krachtige reddingsgereedschappen voor nagenoeg elk scenario.

LEES MEER
15/04/2020

Nieuwe Rosenbauer gezichtsbeschermer

Rosenbauer heeft een gezichtsbeschermer ontwikkeld waarmee mensen die, ook in coronatijd, vaak nauwer contact hebben met andere mensen, zichzelf beter kunnen beschermen. Bijvoorbeeld medewerkers van hulpdiensten, zorginstellingen, supermarkten, bezorgdiensten, etc.

LEES MEER
02/04/2020

Kenbri levert nieuw redgereedschap Brandweer Brabant-Noord

DRV Groep (sinds 1 januari onderdeel van Kenbri Fire Fighting) heeft de gunning gekregen van de Europese Openbare Aanbesteding voor de levering van redgereedschap aan Brandweer Brabant-Noord. Het gaat hierbij om circa 60 sets accu aangedreven redgereedschap. Een set bestaat uit een schaar, een spreider en een ram.

LEES MEER
18/03/2020

Kenbri en het coronavirus

Incidentbestrijding vraagt om opperste paraatheid, 24 uur per dag. Ook in deze moeilijke en onzekere tijd van het coronavirus. Binnen Kenbri doen we er alles aan om onze klanten optimaal te blijven ondersteunen. Uiteraard staat daarbij de gezondheid van onze medewerkers, klanten en overige relaties voorop.

LEES MEER
18/03/2020

Interschutz uitgesteld naar 2021

Interschutz, die stond gepland voor 15 t/m 20 juni 2020, wordt met een jaar uitgesteld. De reden hiervoor is het coronavirus, dat zowel exposanten als bezoekers van Interschutz direct of indirect treft en vereist dat ze beschikbaar zijn voor werkzaamheden op andere locaties. De nieuwe datum voor Interschutz is 14 t/m 19 juni 2021.

LEES MEER
21/02/2020

Kenbri levert nieuwe brandweervoertuigen af aan Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost

Kenbri Fire Fighting heeft de eerste van in totaal vier nieuwe tankautospuiten afgeleverd aan Veiligheidsregio Brabant-Zuidoost. De drie andere voertuigen worden binnenkort afgeleverd. Deze nieuwe tankautospuiten worden geplaatst op brandweerposten in Eindhoven en Helmond.

LEES MEER
15/02/2020

In memoriam: Jeroen van Leeuwen

Met grote verslagenheid hebben wij kennis genomen van het overlijden van onze gewaardeerde collega Jeroen van Leeuwen. Hij kwam woensdag 12 februari op 41-jarige leeftijd bij een noodlottig ongeval om het leven.

LEES MEER
10/01/2020

Kenbri Fire Fighting neemt DRV Groep over

Kenbri Fire Fighting, totaalleverancier op gebied van brandbestrijding, heeft met Pon een akkoord bereikt over de overname van DRV Groep B.V. uit Hoogeveen. Daarnaast heeft Kenbri ook overeenstemming bereikt met Rosenbauer en Weber Rescue over de overname van hun dealerschappen voor de Nederlandse markt.

LEES MEER
02/01/2020

Kenbri is Proud Sponsor of the Firemen Dakarteam 2020

Kenbri is Proud Sponsor of the Firemen Dakarteam. Van 5 t/m 17 januari 2020 vindt de 42ste editie van de Dakar Rally plaats, deze keer wordt de rally gereden in Saoedi-Arabië. De deelnemers leggen 7.500 kilometer af, waarvan 75% de rally door het zand wordt gereden. Het Firemen Dakar Team bestaat uit Richard de Groot, Jan Hulsebosch en Raph van den Elshout. Volg de Dakar vanaf zondag op RTL7.

LEES MEER
30/09/2019

Unicum voor Kenbri bij TRA

Een bijzondere opdracht begin dit jaar voor Kenbri. Voor Total Refinery Antwerp (TRA) moesten er drie grote afsluitkranen worden ingebouwd. Dit ten behoeve van de renovatie van het koelwaternet van deze grootste Belgische raffinaderij. Door de unieke maten en het gewicht van deze afsluiters besloot Kenbri om klanten en andere geïnteresseerden uit de branche uit te nodigen voor een bijzonder evenement op 11 september.

LEES MEER
21/05/2019

Hoogwerkers Veiligheidsregio Kennemerland

Kenbri Fire Fighting heeft als hoofdaannemer samen met Scania de aanbesteding voor twee nieuwe hoogwerkers in de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) naar zich toegetrokken. Kenbri Fire Fighting ontwikkelde in samenwerking met Scania het concept dat door VRK tijdens de aanbestedingsprocedure als beste werd beoordeeld.

LEES MEER
10/05/2019

Kenbri ondersteunt bij broeibrand HVC Dordrecht

De verhuurafdeling van Kenbri Fire Fighting biedt naast reguliere verhuur van materialen ook een speciale 24-uursservice. In het geval van calamiteiten biedt dit klanten (en niet-klanten) de mogelijkheid om binnen-no time het juiste materiaal op locatie te krijgen.

LEES MEER
17/01/2019

Dakar 2019

Van 6 t/m 17 januari 2019 vindt de 41ste editie van de Dakar Rally plaats. De deelnemers leggen in 10 etappes meer dan 5.000 kilometer af door onherbergzaam gebied. Deze editie wordt de rally voor 100% in Peru gereden. Net als voorgaande jaren wordt het deelnemersveld in deze editie wederom aangevuld door het ‘Firemen Dakar Team’.

LEES MEER
14/01/2019

Complete revisie van een schuimblusvoertuig

Presteert uw schuimblusvoertuig niet meer naar behoren? Los van de oorzaak, bent u dan vooral benieuwd naar een zo efficiënt mogelijke en kostenbesparende oplossing.

LEES MEER
02/02/2017

Oshkosh Airport Products

Oshkosh Airport Products is een toonaangevend merk op het gebied van voertuigen voor incidentbestrijding op vliegvelden. In 2016 heeft Oshkosh Kenbri Fire Fighting aangesteld als leverancier en servicepartner.

LEES MEER
12/12/2016

Schuimblusvoertuigen voor Sitech Site Services

Sitech Site Services, facilitair dienstverlener voor het industriepark Chemelot, heeft recent KENBRI schuimblusvoertuigen in gebruik genomen. De voertuigen zijn inmiddels operationeel op het terrein van Chemelot.

LEES MEER
11/10/2016

Conquest monitoren ATPC

Kenbri levert en installeert verschillende monitor systemen voor de beveiliging van industriële installaties. Eind september hebben wij wederom twee Conquest monitor systemen mogen installeren.

LEES MEER
11/10/2016

Arbeidshygiëne: Van inzet tot werkplaats

De discussie arbeidshygiëne heeft inmiddels al veel stof doen opwaaien. Wij signaleren een hernieuwde interesse is in een specifiek product: De Hafenrichter slangenwasinstallatie.

LEES MEER
11/10/2016

Scheveningen Pier

In augustus is een gedeelte van de pier van Scheveningen gesloopt. Dit deel van de pier was ernstig in verval geraakt. Door asbest en slecht onderhoud was sloop noodzakelijk geworden.

LEES MEER
11/10/2016

Aanvulling op ons aanbod PBM's

Met de introductie van de nieuwe lijn blushandschoenen van Granqvists en de bluslaarzen van Jolly breidt Kenbri haar aanbod persoonlijke beschermingsmiddelen uit.

LEES MEER
02/05/2016

Afnametest Big Flow systeem

Kenbri heeft in januari samen met haar lokale partner Consillium, twee Big Flow systemen succesvol opgeleverd bij Takreer. Takreer is een onderdeel van Abu Dhabi National Oil Company (ADNOC).

LEES MEER
01/05/2016

Holland Safety Den Helder

Per 1 mei 2016 gaat Holland Safety BV onder de vlag van Kenbri verder. Henk van Arem en alle medewerkers zullen de activiteiten van Holland Safety samen met de vestiging Kenbri Den Helder voortzetten.

LEES MEER
26/04/2016

WO-voertuigen Flevoland

Begin maart leverde Kenbri aan de Veiligheidsregio Flevoland drie Waterongevallenvoertuigen op basis van een Mercedes-Benz Sprinter 519CDI. De voertuigen zijn gestationeerd in Lelystad, Almere en Urk.

LEES MEER