Vacatures
1 562454b8-7617-4905-b7af-cea22cf02886.jpg 15/12/2021

Retrofit van de Aircraft Fire trainer op Vliegbasis Woensdrecht

WOENSDRECHT-  Het Brandweer Opleiding en Trainings Centrum (BOTC) van de Royal Netherlands Air Force van de vliegbasis Woensdrecht is al geruime tijd de trotse eigenaar van diverse brandweeropleidings- en trainingsobjecten. Deze objecten zijn gemaakt om een zo realistisch mogelijke trainingsomgeving te creëren. 
Denk hierbij aan een helikopter, een jachtvliegtuig, een grote spill en een oefengebouw, etc. Tevens is er de beschikking over een vliegtuig op ware grootte. Dit is de zogenaamde Aircraft Fire Trainer (ACFT).


Upgrade van de ACFT
De ACFT is een trainingsobject dat altijd intensief gebruikt wordt voor opleidingen en trainingen en had reeds een lange staat van dienst. Om de veiligheid en bedrijfszekerheid van het trainingscentrum te kunnen blijven borgen is door de RNLAF besloten om de ACFT volledig te laten renoveren en upgraden. In het kader van upgraden kan daarbij gedacht worden aan diverse trainingsopties, zowel binnen als buiten de ACFT, voor brandweermensen en blusvoertuigen, maar ook aan de controle- en besturingstechniek. 

 

De vernieuwde ACFT is daarom voorzien van allerlei noviteiten op het gebied van meet/regel- en besturingstechnieken, maar ook aan de “cutting edge techniek” op gebied van veiligheid en hittebeeld camerasystemen. 
Zo wordt onder andere de ingezette bluscapaciteit gemeten en reageert de brand realistisch op de handelingen van de brandweerlieden.
Alles is in het werk gesteld om op een veilige, maar waarheidsgetrouwe wijze te kunnen oefenen en te werken met “Live-Fire” in een trainingsomgeving.   


De oplevering van de ACFT aan het BOTC van de Koninklijke Luchtmacht, vond eind november 2021 plaats. 

 

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
GA TERUG
Meer weten over onze speciale projecten


Neem dan contact op met:

 

Remco Niks

Kenbri Numansdorp

Telefoonnummer: +31(0)187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen