Vacatures
TANKPUTTEST.jpg 14/12/2020

Testen kleppenstation Vopak Optimus

Half november is het door Kenbri aangelegde blussysteem met het enorme kleppenstation, dat zorgt voor de brandbeveiliging van het Vopak Optimus project, getest en gekeurd. Projectleider Joost van Hagen heeft samen met zijn team het testen van het complete blussysteem, onder het toeziend oog van Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, DCMR en Bureau Veritas, tot een succesvol eindresultaat gebracht. Een mooie afsluiting van een uitdagend project.
 

50.000 liter per minuut

Kenbri heeft een op maat gemaakt kleppenstation gebouwd dat de blussystemen van het Optimus project voorziet van water en schuim. Joost van Hagen vertelt: “Het kleppenstation zorgt voor een opbrengst van 50.000 liter water per minuut. Deze hoeveelheid water is dan ook nodig om genoeg blusschuim te produceren om een eventuele brand in de enorme tankput te blussen.”
 

Met donderend geraas door de leidingen

Joost van Hagen: “Om er zeker van te zijn dat het blussysteem naar behoren werkt, is dit uitvoerig getest. Achtereenvolgens zijn de blussystemen van de weegbrug, tankput, het manifold en de pompplaats getest. Indrukwekkende tests waarbij het kleppenstation de enorme hoeveelheid water met donderend geraas door de leidingen pompte. Het leek of er een trein met hoge snelheid langs je heen denderde.”

 

Uniek kleppenstation

Het unieke aan dit kleppenstation is onder andere het testen van het blussysteem zonder dat hier blusschuim aan te pas komt. Dit is niet alleen kostenbesparend, het is ook beter voor het milieu. Het water waarmee getest werd, kwam rechtstreeks uit de Maas en kon na afloop zonder toevoegingen weer terug hierin.

 

Bijmenging in het kleppenstation controleren

Om toch de bijmenging van het schuimvormend middel te kunnen controleren, is er een aparte schuimtest gedaan. Hierbij werd tijdens een aparte test schuim in het kleppenstation geproduceerd en direct opgevangen in een tank. Door deze manier van testen, gaat er maar een fractie van het schuim verloren.


Nieuwsgierig naar het testen van dit unieke blussysteem? Bekijk hieronder de video van het testen bij Vopak Terminal Botlek.

 

 

Meer informatie?

Wil je meer weten over de inhoud en achtergrond van dit project? Of ben je benieuwd wat Kenbri voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs vertellen je graag meer.

GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen