Vacatures

Schuimblusvoertuigen voor Sitech Site Services

12/12/2016
sitech_nieuws.jpg

Sitech Site Services, facilitair dienstverlener voor het chemische industriepark Chemelot, heeft recent KENBRI schuimblusvoertuigen in gebruik genomen. De voertuigen zijn inmiddels operationeel op het terrein van Chemelot.

 

De twee schuimblusvoertuigen, op een Scania P serie 4x2 chassis, hebben een geïntegreerde 1.500 liter water- en 2.700 liter schuimtank. De gecombineerde LD/HD Godiva Prima P2B6010 bronzen bluspomp heeft een capaciteit van 6.000 l/min. De dakmonitoren hebben beiden een opbrengst tot 6.000 l/min. 

 

1, 2… 3

Het positieve verloop van het project heeft Sitech doen besluiten een 3e schuimblusvoertuig te bestellen. En wat voor één! De KENBRI SB 9000/6000 zal opgebouwd worden op een 4-assig Scania P serie 8x2/6 chassis. Een ware blusreus met een lengte van bijna 12 meter en een gewicht van circa 35 ton. Het voertuig zal worden uitgerust met een 9.000 liter watertank en een 6.000 liter schuimtank. Een FireDos dakmonitor met een worplengte van 95 meter én een bumpermonitor met een worplengte van 50 meter. Een robuuste Hale RME bluspomp met een capaciteit van ruim 10.000 l/min staat garant voor de voeding.

 

Duurzame opbouw

Daarnaast bevat het voertuig een regelrechte primeur, omdat het tevens de eerste order is waarbij een PolyBilt copolymeer opbouw toegepast wordt in Nederland. PolyBilt copolymeer is de opvolger van glasvezelversterkt polyester (GVP) en combineert alle voordelen van GVP met een uitstekende veerkracht, stootvastheid, extreem lage schadegevoeligheid en snel en eenvoudig te repareren, en 100% milieuvriendelijk doordat het eenvoudig recyclebaar is. 

 

Dit derde schuimblusvoertuig is gepland om in het derde kwartaal van 2017 opgeleverd te worden.

Met ons modulaire voertuig concept kunnen wij ook u een passende oplossing bieden. Bekijk hier ons aanbod.

GA TERUG