Vacatures
Ondertekening nieuwe hoogwerkers 3507-2.jpg 24/08/2023

Tien nieuwe hoogwerkers voor Veiligheidsregio Haaglanden

Op 24 augustus jl. tekende Esther Lieben, commandant Brandweer Haaglanden, de opdracht voor de levering van 10 nieuwe hoogwerkers, type Bronto Skylift F34 RPX. Kenbri Fire Fighting heeft hiermee de opdracht gegund gekregen door als beste partij in de aanbesteding naar voren te komen. De aflevering van de eerste hoogwerker zal naar verwachting begin 2025 plaatsvinden.

 

Toekomstgericht
In aanloop naar de vervanging van voertuigen is binnen de Veiligheidsregio Haaglanden gekeken naar de verschillende materiaalconcepten. Men heeft goed nagedacht over welke voertuigen én middelen nodig zijn voor de toekomst. Met de uitgangspunten die daaruit zijn voortgekomen, is gekozen om onder andere nieuwe hoogwerkers aan te schaffen. Met een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de hoogwerker kazernes en de autowerkplaats is vorig jaar een aanbestedingstraject gestart.

 

De uitdaging: verschillende wensen in één voertuig krijgen
Door goede ervaringen met de huidige hoogwerkers heeft de Veiligheidsregio Haaglanden gekozen voor een aantal dezelfde eigenschappen, zoals omvang en werkhoogte. Uiteraard heeft de techniek niet stilgestaan en wordt deze toegepast op de nieuwe voertuigen. ”De verschillende wensen in één voertuig krijgen was een uitdaging. Elk werkgebied heeft zo weer zijn eigen wensen over wat het voertuig moet kunnen. In Haaglanden is de gebiedsindeling divers, denk aan verschillende breedte van straten in steden en dorpen, maar ook aan de smalle bruggetjes in Delft waar hij over heen moet kunnen.” aldus leden uit de werkgroep.

De Brandweer Haaglanden heeft meerdere kazernes die beschikken over een hoogwerker, namelijk: Kazerne Centrum, Loosduinen, Laak, Scheveningen, Stadshart, Leidschendam-Voorburg, Delft en Naaldwijk. Daarnaast houdt men rekening met een reserve capaciteit voor opleiding, oefeningen en periodiek onderhoud.

 

Expertise en ervaring

In het aanbestedingstraject is de expertise van zowel gebruikers als leveranciers optimaal benut. “Wat het traject heel leuk maakte, was dat alle betrokkenen in hun kracht stonden en elkaar versterkten. De brandweercollega’s zijn deskundigen op het gebied van het gebruik en wij zijn deskundigen op het gebied van techniek.”, aldus Mels van Zanten, Operationeel Directeur Brandweer bij Kenbri Fire Fighting. “De uitvraag was gebaseerd op wat er functioneel gedaan moet worden met het voertuig en we konden onze eigen invulling geven aan deze wensen. We zijn getriggerd door wensen en ideeën uit de werkgroep en kijken ernaar uit om dit concept nu in realisatie te brengen!”

 

Beoordeling

Binnen de aanbesteding heeft de beoordeling plaatsgevonden op de volgende criteria:

  • Onderhoud/garanties;

  • Het rijden/manoeuvreren met het voertuig (o.a. smalle bruggetjes en uitdagingen per rayon);

  • Het plaatsen van het voertuig;

  • Het ondersteunen van de ambulances bij het afhijsen van patiënten;

  • Het blussen van brand;

  • Overige hulpverlening (verkenning/horizontaal drenkeling transport).

 

Vanuit Kenbri Fire Fighting kijken we uit naar de verdere samenwerking met de Veiligheidsregio Haaglanden voor de realisatie van deze hoogwerkers.

 

Specificaties

Hoogwerkeropbouw:        Bronto Skylift F 34 RPX

Chassis:                                   Volvo FE 350 6x2/4

Werkhoogte:                         34 meter

Werkbereik:                           ca. 26 meter

Korfbelasting:                       max. 550 kg

Bluscapaciteit:                     3.800 l/min

Maximale windsnelheid: 20,8 m/s

 

 

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
GA TERUG