Vacatures
Volvo FMX waterwagen.PNG 31/08/2020

Nieuwe tankwagens voor Brandweer Gelderland-Midden

Begin augustus hebben Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) en Kenbri het contract ondertekend voor de levering van 4 nieuwe tankwagens aan Brandweer Gelderland-Midden.

 

Binnen het verzorgingsgebied van Brandweer Gelderland-Midden wordt het voor de basis brandweerzorg benodigde water, momenteel nog veelal onttrokken aan brandkranen. De verwachting is dat het aantal brandkranen, en/of de capaciteit daarvan, in de komende jaren af zal nemen. Om ook in de toekomst over voldoende bluswater te beschikken gaat Brandweer Gelderland-Midden gebruik maken van tankwagens.

 

Volvo FMX chassis

De tankwagens worden door Kenbri gebouwd op een Volvo FMX chassis. Een robuuste truck, geschikt voor veeleisende werkzaamheden. Het motorvermogen is 380 pk en het maximale koppel bedraagt 1.800Nm. De automatisch schakelende versnellingsbak is van het type I-shift. 

 

Bijzonder kenmerk is dat de voertuigen worden voorzien van een in- en uitschakelbare hydraulisch aangedreven vooras, de Volvo X-track aandrijving. Hierdoor kan het voertuig ook op minder toegankelijke wegen optimaal ingezet worden. Door gebruik te maken van de X-track aandrijving neemt de chassishoogte niet toe, zodat het zwaartepunt zo laag mogelijk blijft. Dat zorgt voor een optimale rijstabiliteit, hetgeen bij tankwagens essentieel is.

Johstadt NP4000S pomp

De pomp is een belangrijk onderdeel om de tankwagen snel te kunnen vullen. Er is bij de tankwagens voor Brandweer Gelderland-Midden gekozen voor een Johstadt NP4000S pomp. Deze pomp heeft een capaciteit van 4.000 liter per minuut bij 10 bar.

 

Contractondertekening

Namens VGGM was Bart van Rens (Specialist Inkoop) bij de contractondertekening aanwezig. Remco Niks (Sales Director) tekende het contract namens Kenbri. Wij bedanken Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden voor het vertrouwen in Kenbri Fire Fighting.

 

Over Brandweer Gelderland-Midden

Brandweer Gelderland-Midden is onderdeel van Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden. Op dit moment is Brandweer Gelderland-Midden verantwoordelijk voor de brandweerzorg in de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of over de diverse brandweervoertuigen die wij kunnen leveren? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen