Vacatures
Ondertekening_hoogwerkers_VRIJ_2.jpg 14/12/2020

3 nieuwe hoogwerkers voor Veiligheidsregio IJsselland

Kenbri heeft de gunning gekregen van de openbare aanbesteding van Veiligheidsregio IJsselland voor de levering en onderhoud van 3 nieuwe brandweerhoogwerkers. Op dinsdag 8 december jl. werd in Zwolle het contract door beide partijen ondertekend.

 

Veiligheidsregio IJsselland had de aanbesteding uitgeschreven omdat de huidige redvoertuigen aan vervanging toe zijn. De nieuwe voertuigen, een combinatie van een Bronto Skylift F32 RPX hoogwerker op een Scania P320 6x2/4 chassis,  worden naar verwachting begin 2022 geleverd. Ze worden gestationeerd op de brandweerposten in Hardenberg, Kampen en Zwolle.

 

Regionaal aspect

Een leuke bijkomstigheid van dit contract is dat er een sterk regionaal aspect aan verbonden is. De chassis worden namelijk geproduceerd in de Scaniafabriek in Zwolle. Rond april 2021 zullen ze daar van de band rollen. Daarnaast opende Kenbri eerder dit jaar een service vestiging voor Noord Nederland in Dedemsvaart. Dus ook voor service en onderhoud kunnen de voertuigen straks binnen de eigen regio terecht.

 

Contractondertekening

Namens Veiligheidsregio IJsselland werd het contract getekend door de heer Ton Strien, portefeuillehouder brandweer & burgemeester van Gemeente Olst Wijhe. Mels van Zanten, Operationeel Manager Brandweer, zette zijn handtekening namens Kenbri Fire Fighting.

 

Beide partijen kijken met vertrouwen vooruit naar een prettige en langdurige samenwerking.

 

De foto’s zijn gemaakt door Marcel van Saltbommel.

 

Over Veiligheidsregio IJsselland

In Veiligheidsregio IJsselland wonen, werken en recreëren ruim 500.000 inwoners in 11 gemeenten. Dit zijn de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

Veiligheidsregio IJsselland is een organisatie waarin hulpdiensten en partners hun krachten bundelen op het gebied van brandweerzorg, crisisbeheersing en rampenbestrijding en geneeskundige hulpverlening bij ongevallen en rampen.


Brandweer IJsselland, onderdeel van Veiligheidsregio IJsselland, bestaat uit 35 brandweerposten. Iedere brandweerpost heeft in ieder geval één brandweervoertuig dat 24/7 klaar  staat voor brandbestrijding en hulpverlening. Aanvullend materieel, zoals boten, natuurbrandbestrijdingsvoertuigen, hoogwerkers, ladderwagens en watertankwagens zijn verdeeld over de posten op basis van de risico’s in het gebied, organisatorische mogelijkheden en geografische ligging. Zo kan men voor ieder incident maatwerk leveren en efficiënt samenwerken als het nodig is.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of over de diverse brandweervoertuigen die wij kunnen leveren? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen