Vacatures
nieuws-blusgas.jpg 08/01/2021

Gascilinders vullen met Novec 1230, FM200, FE-36 en CO2

Sinds eind 2020 beschikken wij op onze vestiging in Den Helder over een eigen blusgas vulinstallatie. Naast het keuren en certificeren van gascilinders kun je nu dus ook bij Kenbri Fire Fighting terecht voor het (bij)vullen van je gasflessen. Omdat we dit volledig in eigen beheer uitvoeren kunnen we de doorlooptijden kort houden.

 

Novec 1230, FM200, FE-36 en CO2

Met onze blusgas vulinstallatie kunnen wij gascilinders vullen met Novec 1230, FM200, FE-36 en CO2 blusgassen. Andere gassen kunnen wij in overleg ook verzorgen. De gascilinders komen op locatie in Den Helder, worden daar gevuld, getest en gecertificeerd en gaan vervolgens terug naar de klant. Over het algemeen hebben klanten een back-up cilinder tot hun beschikking, maar uiteraard is het doel om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden en de (bij)gevulde cilinders zo snel mogelijk terug te plaatsen in de blusgasinstallatie. 

 

Blussen met blusgas

In sommige gevallen is blussen met water of blusschuim geen optie. Bijvoorbeeld wanneer het blusmiddel extra schade aan kan richten of bijvoorbeeld bij een elektriciteitsbrand. Voor dit soort situaties is blussen met blusgas een uitstekende oplossing. Net als bij andere blussystemen is het belangrijk dat ook een blusgasinstallatie voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Voor een gasblussysteem betekent dit onder andere dat het hele systeem jaarlijks gekeurd moet worden. En de blusgascilinders na 10 jaar én na gebruik een druktest  moeten ondergaan.

 

 

Certificeren

Tijdens de 10-jaarlijkse inspectie worden cilinders leeggehaald en opnieuw gevuld. Ook worden druktests uitgevoerd. Is alles in orde, dan wordt de cilinder opnieuw gecertificeerd. Maar ook wanneer een cilinder binnen die periode van 10 jaar is gebruikt, zal deze opnieuw gevuld en gekeurd moeten worden. 

 

Meer weten of een offerte?

Wil je meer weten over onze blusgas vulinstallatie? Wil je cilinders laten (bij)vullen? Of ben je op zoek naar een geschikte partij voor inspectie van een gasblussysteem? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

 

Ga naar de contactpagina of bel direct, tel. 0223-614 999.

Meer over onze blusgas diensten
GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen