Vacatures
Kleppenstation Vopak Terminal Botlek.jpg 01/09/2020

Maatwerk kleppenstation voor Vopak Terminal Botlek

In opdracht van Vopak heeft Kenbri een enorm kleppenstation gebouwd voor het Optimus project. Een volledig op maat gemaakte bluscontainer met daar boven op 2 tanktainers met 48.000 liter blusschuim. Maatwerk van A tot Z.

 

 

Van advies tot testen

Vopak benaderde Kenbri om een blussysteem te ontwerpen voor hun Optimus project. Dit systeem moest uiteraard voldoen aan de laatste richtlijnen en aan de wens van Vopak om het hele systeem in één kleppenstation te verwerken. Met debieten van vier verschillende systemen,  uiteenlopend van 2.000 tot 48.000 LPM en een opslagcapaciteit van 48.000 liter schuimconcentraat, was dit een behoorlijke uitdaging. Tijdens de advies- en ontwerpfase zijn diverse oplossingen ter sprake gekomen. 

 

Na het akkoord van Vopak is Kenbri gestart met de productie en realisatie van de bluscontainer in de werkplaats in Numansdorp. Een lege container werd hier opgebouwd tot een kleppenstation van formaat.

 

Inclusief alle materialen weegt de container zo’n 25.000 kilo en heeft een oppervlakte van 12x4x4 meter. Deze afmetingen zijn nodig om alle equipment ten behoeve van bijmenging, blussyteemafsluiters en afsluiterschakelingen te beschermen tegen weersinvloeden en hittestraling.

 

Na productie werd de container getransporteerd en geïnstalleerd op de locatie in de Botlek. Hier wordt de constructie momenteel verder afgebouwd en worden de tanktainers van 2,5 meter hoog erbovenop geplaatst. Als alles gereed is wordt, naar verwachting in het najaar, het volledige systeem getest.

 

Hiermee levert Kenbri een compleet maatwerk project, van advisering tot testen.

 

Vopak kleppenstation.png

Ontwerptekening kleppenstation Vopak Optimus project

 

Lees ook het blog met Kenbri's projectleider Joost van Hagen over dit uitdagende project: Enorm kleppenstation voor Vopak Optimus project 

 

Meer weten?

Wil je meer informatie over de inhoud en achtergrond van dit project? Of ben je benieuwd wat Kenbri voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs vertellen je graag meer.

 

GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen