Vacatures
Rosenbauer_Panther_6x6_rainbow.jpg 24/08/2020

Rosenbauer Panther voor Maastricht Aachen Airport

Op vrijdag 21 augustus jl. hebben Maastricht Aachen Airport en Kenbri het contract ondertekend voor de levering van een jong gebruikte Rosenbauer Panther 6x6 crashtender. Eind 2020 wordt het voertuig overgedragen aan de luchthaven.

 

Het wordt voor Maastricht Aachen Airport inmiddels de vierde Rosenbauer Panther crashtender. Vanwege de grote voordelen in de uniformiteit van het wagenpark is er door de Limburgse luchthaven bewust gekozen voor een jong gebruikt voertuig. In de komende maanden zal de crashtender door Kenbri onder andere worden voorzien van nieuwe rode lak en een nieuwe striping. Verder wordt de bepakking volledig naar klantwens gemonteerd. Naar verwachting zal het voertuig in november 2020 worden overgedragen aan Maastricht Aachen Airport.

 

Rosenbauer Panther

De Panther 6x6 is een crashtender met 12.500 liter water en 1.500 liter schuim aan boord. Het voertuig is gebouwd door de Oostenrijkse firma Rosenbauer en uitgerust met een 700 PK sterke Volvo Penta motor die alle zes de wielen aandrijft en het voertuig een topsnelheid van 120 kilometer per uur geeft. De dakmonitor heeft een worplengte van 90 meter en een maximumcapaciteit van 5.000 liter per minuut.

 

Rosenbauer biedt een ruime keuze aan crashtenders, die speciaal voor de inzet op luchthavens zijn ontworpen. Door jarenlange ervaring en innovatieve nieuwe producten voldoen de voertuigen aan de hoogste veiligheidsnormen. Op alle continenten ter wereld worden dagelijks Rosenbauer crashtenders ingezet door de luchthavenbrandweer.

 

Contractondertekening

Namens Maastricht Aachen Airport waren Jos Roeven (Managing Director) en Bart van der Meer (OnScene Commander bij de luchthavenbrandweer) aanwezig bij de contractondertekening. Remco Niks (Sales Director) en Yul Binken (Account Manager Voertuigen) waren aanwezig namens Kenbri.

 

Wij bedanken Maastricht Aachen Airport en de Provincie Limburg voor het vertrouwen in Rosenbauer en Kenbri Fire Fighting.

 

 

Over Maastricht Aachen Airport

Maastricht Aachen Airport is door de Rijksoverheid aangewezen als een van de vijf Nederlandse luchthavens van nationaal belang. Sinds november 2019 is de luchthaven volledig in handen van de Provincie Limburg. In 2019 werden vanaf Maastricht Aachen Airport 445.000 passagiers vervoerd en 111.500 ton vracht. Het totaal aantal vliegbewegingen in 2019 bedroeg 16.512, waarvan bijna 6.000 met ‘groot verkeer’. Maastricht Aachen Airport wordt verder ook gebruikt voor ‘maatschappelijk relevant verkeer’, zoals ambulancevluchten, privéverkeer en maintenance (onderhoudsvluchten voor de maintenancebedrijven op de luchthaven).

 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of over de diverse brandweervoertuigen die wij kunnen leveren? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen