Vacatures
Weber Rescue Systems_redgereedschap_1280x853.jpg 02/04/2020

Kenbri levert nieuw redgereedschap Brandweer Brabant-Noord

DRV Groep (sinds 1 januari onderdeel van Kenbri Fire Fighting) heeft de gunning gekregen van de Europese Openbare Aanbesteding voor de levering van redgereedschap aan Brandweer Brabant-Noord. Het gaat hierbij om circa 60 sets accu aangedreven redgereedschap. Een set bestaat uit een schaar, een spreider en een ram. De totale opdrachtwaarde ligt rond de 1 miljoen euro en omvat naast de aanschaf van redgereedschap en accu’s ook levensduuraspecten zoals trainingen, onderhoud en reparatie.

 

Uniformiteit en gefaseerde vervanging

Brandweer Brabant-Noord (BBN) heeft in totaal 60 tankautospuiten waarop redgereedschap aanwezig is. Daarbij streeft BBN naar uniformiteit qua bepakking en uitrusting van de voertuigen. Daarom worden alle sets redgereedschap op de brandweervoertuigen gedurende het contract vervangen. De vervanging zal gefaseerd plaatsvinden.

 

Weber Rescue redgereedschap

DRV heeft in deze aanbesteding redgereedschap van Weber Rescue Systems aangeboden. Sinds de overname van DRV is Kenbri exclusief importeur voor de Nederlandse markt van Weber Rescue. De producten van deze innovatieve fabrikant staan bekend om hun uitstekende kwaliteit en prestaties.

 

Weber Rescue Systems logo.jpg

 

 

 

 

Praktijktest

Bij de aanbesteding van BBN was de beoordeling van de praktijktest een belangrijk onderdeel van de gehele beoordeling. In de praktijktest konden toekomstige gebruikers het aangeboden redgereedschap testen en beoordelen op inzet gereedmaken, mobiliteit, ergonomie, gebruik en inzetgemak.

 

Train-the-trainer

Conform de wens van BBN verzorgd Kenbri de trainingen over het gebruik van het nieuwe redgereedschap. Deze instructies worden volgens het zogenaamde train-the-trainer principe gegeven aan instructeurs van BBN. Deze instructeurs gaan vervolgens bij de brandweerposten training geven over het gebruik van het redgereedschap.

 

Brandweer Brabant-Noord

Brandweer Brabant-Noord is het gemeenschappelijk brandweerkorps van de 17 gemeenten in de regio Brabant-Noord en een onderdeel van Veiligheidsregio Brabant-Noord.

 

Meer weten?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Kenbri biedt op het gebied van redgereedschap, of over onze andere producten en diensten? Neem dan contact met ons op. Bel 0187-49 35 88 of vul het contactformulier in.

 

GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen