Vacatures
Rosenbauer Metz L32A XS.jpg 22/09/2020

Nieuwe autoladder voor Brandweer IJsselland

Op maandag 21 september jl. hebben Veiligheidsregio IJsselland en Kenbri het contract ondertekend voor de levering van een Rosenbauer autoladder aan Brandweer IJsselland, met de optie voor een tweede voertuig.

 

Volvo chassis met Rosenbauer opbouw

De autoladder wordt gebouwd op een Volvo FE 6x2*4 chassis. Het vermogen is 280 pk en het maximale koppel bedraagt 1.050 Nm. De automatisch schakelende versnellingsbak en koppelomvormer zorgen voor een zeer vlot rijgedrag.

Op het chassis komt een Rosenbauer Metz L32A–XS 3.0 opbouw. Deze opbouw heeft een aantal kenmerken die voor een autoladder uniek zijn. Met name de mogelijkheid om de brancarddrager op de korfvloer te monteren is gezien het grote aantal afhijsingen dat de brandweer uitvoert een enorm pluspunt. Deze voorziening stelt verplegend personeel in staat om de patiënt gedurende het transport te blijven behandelen. Daarnaast biedt het uitnemen van de brancard op of onder heuphoogte ergonomisch een groot voordeel voor de manschappen.

 

In onderstaande video van Rosenbauer wordt een aantal mogelijkheden en functies van de reddingskorf in beeld gebracht.

 

 

Tijdens een inzet is goede verlichting op en rond het autoladdervoertuig essentieel om de werkzaamheden veilig uit te kunnen voeren. Een omlopende en doorgaande LED-band over de hele lengte van het podium zorgt voor het beste zicht, zelfs bij slechte lichtomstandigheden. Deze is geïntegreerd en beschermd in het podium en verlicht het gebied rond het voertuig gelijkmatig zonder verblinding.

 

Contractondertekening

De contractondertekening vond plaats op de brandweerpost in Deventer en werd gedaan door de heer Arjan Mengerink, Directeur Veiligheidsregio IJsselland, en Edwin Hobbel, Directeur Kenbri Fire Fighting. Uiteraard bedanken wij Veiligheidsregio IJsselland voor het vertrouwen in Kenbri bij de gunning van deze opdracht.

 

Hieronder staat een aantal foto's die bij de contractondertekening zijn gemaakt en een lijntekening van de nieuwe autoladder.

 

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

 

Over Brandweer IJsselland

Brandweer IJsselland is onderdeel van Veiligheidsregio IJsselland en bestaat uit 35 brandweerposten, verspreid over de elf gemeenten van deze regio. Dat zijn de gemeenten Dalfsen, Deventer, Hardenberg, Kampen, Ommen, Olst-Wijhe, Raalte, Staphorst, Steenwijkerland, Zwartewaterland en Zwolle.

 

Iedere brandweerpost heeft in ieder geval één brandweervoertuig dat 24/7 klaar  staat voor brandbestrijding en hulpverlening. Aanvullend materieel, zoals boten, natuurbrandbestrijdingsvoertuigen, hoogwerkers, ladderwagens en watertankwagens zijn verdeeld over de posten op basis van de risico’s in het gebied, organisatorische mogelijkheden en geografische ligging. Zo kan men voor ieder incident maatwerk leveren en efficiënt samenwerken als het nodig is.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of over de diverse brandweervoertuigen die wij kunnen leveren? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen