Vacatures
AdobeStock_328307491 kleiner.jpg 25/03/2024

Respondol; een PFAS-vrije familie

Angus Fire is een wereldspeler op gebied van brandbestrijdingstechnologie. Ze produceren brandbestrijdingsmiddelen van de hoogste kwaliteit en maken daarbij gebruik van de nieuwste technologieën.

 

Al 23 jaar richt Angus Fire zich, in samenspraak met enkele grote spelers in de (petro)chemische industrie, op de ontwikkeling van PFAS-vrij blusschuim. Door tegenvallende testresultaten in het begin en met het vooruitziende blik dat PFAS-houdende blusschuimconcentraten sneller dan gedacht gereguleerd zouden worden, heeft Angus Fire hun visie op de ontwikkeling van PFAS-vrije blusschuimconcentraten (SFFF) al vrij snel drastisch veranderd.

 

In plaats van het aanpassen van hun bestaande receptuur van PFAS-houdend blusschuimconcentraat, hebben zij besloten om het volledige ontwikkelbudget in te zetten op de ontwikkeling van een compleet nieuw PFAS-vrij blusschuimconcentraat. Een succesvol traject wat niet onopgemerkt is gebleven bij het Strategic Environmental Research and Development Program (SERDP) en the Environmental Security Technology Certification Program (ESTCP) binnen het Ministerie van Defensie in Amerika (USDoD).

 

Deze instanties hebben onderzoeksbudget aan Angus Fire toegekend voor de voor de voorzetting van het onderzoek en de doorontwikkeling van het blusschuimconcentraat. De onderzoeksvraag die hierbij is gesteld luidde als volgt:
“Ontwikkel een blusschuimconcentraat vrij van PFAS met dezelfde of betere eigenschappen als een blusschuimconcentraat met PFAS.”

 

Dit onderzoek resulteerde in de lancering het Angus Respondol ATF 3x3 in 2017. Een volledig nieuw ontwikkeld PFAS-vrij schuimconcentraat met dezelfde of soms zelf betere eigenschappen dan de oudere PFAS-houdende schuimconcentraten. Deze nieuwe veelbelovende technologie die voor dit schuimconcentraat is gebruikt heeft de basis gelegd voor de doorontwikkeling van PFAS-vrije blusschuimconcentraten.

 

Binnen Kenbri Fire Fighting spreken wij daarom over de “Respondol Familie” ofwel verschillende PFAS-vrije blusschuimconcentraten (SFFF) die gemaakt zijn volgens de nieuwe techniek voor het vervaardigen van PFAS-vrije schuimconcentraten. Niet gebaseerd op “oude” recepturen, maar volledig nieuw ontwikkeld.

 

Sinds 2001 is er door verschillende bedrijven veel en intensief getest met dit type blusschuimconcentraat en is men overtuigd door de hoogwaardige kwaliteit van het PFAS-vrije blusschuimconcentraat.

 

"Onafhankelijk testresultaat uit de Europese Aanbesteding van de Gezamenlijke Brandweer."

Bijlagen Respondol punten fase 1-2.png

 

 

Respondol is gecertificeerd volgens:

 

 

Greenscreen.pngEN1568.pngICAO.png

Integrity.pngIMO.png

LASTFIRE-Logo-New-l-scape-1964744733.jpegULLISTED.png


Kenbri Fire Fighting is sinds 2008 exclusief dealer van Angus Fire in Nederland, Duitsland en België.

 

Wilt u meer weten over de onafhankelijke testresultaten van Respondol PFAS-vrij blusschuim?

Neem contact met op via info@kenbri.nl of per telefoon +31 (0)187 49 35 88.


GA TERUG

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Download datasheet