Vacatures
DE7A0065.jpg 31/12/2021

LUF300 Blusrobots voor Gezamenlijke Brandweer Rotterdam

NUMANSDORP/EUROPOORT-ROTTERDAM - Kenbri heeft in december vier blusrobots (UGV, Unmanned Ground Vehicle) aan de Gezamenlijke Brandweer Rotterdam geleverd. Deze blusrobots maken onderdeel uit van het inzetplan Tankput- en tankbrandbestrijding 2.0 (CPB), een project dat bij de Gezamenlijk Brandweer Rotterdam reeds enkele jaren in ontwikkeling is.

 

De blusrobots zijn van het merk LUF. De Oostenrijkse fabrikant is een partner van Kenbri.

 

Specificaties LUF

Iedere blusrobot heeft een 300 pk dieselmotor en drijft hydraulisch zijn rupsbanden en bluspomp aan, de pomp levert 8000 Ltr/min naar de blusmonitor en wordt gevoed door een 6” slang. De blusrobots worden op afstand bestuurd en kunnen uitgerust worden met camera’s en meetapparatuur. De data hiervan kan direct overgedragen worden naar de COPI (inzetleiding). Doordat de dieselmotor de hydrauliekpomp aandrijft kan het vermogen proportioneel verdeeld worden over de tracks en pomp. De blusrobots zijn daardoor zeer nauwkeurig te besturen. Hiermee zijn de blusrobots gigantisch sterk en in staat om zelfs auto’s opzij te duwen. Deze additionele kracht komt voort uit de ervaring in de tunnelbrandbestrijding waar de geschiedenis van LUF uit voortkomt.

 

Anders dan anders

De blusrobots van de Gezamenlijke Brandweer wijken af van de standaard blusrobots van LUF en zijn in samenwerking met Kenbri, Gezamenlijke Brandweer en LUF ontwikkeld. Normaal zijn de meeste LUF blusrobots voorzien van een turbine, die in staat is om water fijn te vernevelen. Omdat deze LUF’s in eerste instantie bedoeld zijn voor het bestrijden van tank- en tankputscenario’s, zijn deze voorzien van vier groot vermogen blusmonitor. Door gebruik te maken van een boosterpomp in de LUF kan een optimale worplengte behaald worden, bijna onafhankelijk van de afstand tot de voedende eenheid. Hiermee is het systeem maximaal flexibel inzetbaar.

 

Samen sterk

Contactpersoon voor de klant binnen Kenbri is Hans Huizinga, waarbij met name de expertise op het gebied industriële brandbestrijding een belangrijk onderdeel was. Het inkoopteam van de Gezamenlijke Brandweer bestond uit Norbert van Erk, Roland Horio, Marijn Veenstra en René Köhler. Jon van der Heyden was verantwoordelijk voor de communicatie met LUF en de vertaling van de technisch gestelde eisen naar een praktisch inzetbare blusrobot

 

Specificaties LUF300 blusrobot

- Dieselmotor 300 pk, 6 cilinder Deutz;

- Waterous pomp 8000 L/min, hydraulisch aangedreven;

- Monitor Alco, nozzle MZV 8000/2000-DC (gelijk aan de autospuiten);

- Traploze debiet verstelling;

- Traploze instelling sproei-straal;

- Op afstand te bedienen tot 600m;

- UGV wordt voorzien van camera’s en meetapparatuur, overdacht naar COPI;

- 1x 6” inlaat;

- 1x bulldozer blad;

- Rondom LED verlichting + LED manoeuvreer verlichting + LED navigatieverlichting.

Op onze YouTube site staat een korte video over de testen met deze blusrobots

 

Kenbri LUF300_2

Kenbri LUF300_3

Kenbri LUF300_4

Kenbri LUF300_5

Kenbri LUF300_6

Kenbri LUF300_7

IMG_7767_Overdracht Hans Huizinga-LUF300.jpg

 

Over LUF

LUF is een Oostenrijkse fabrikant van blusrobots en pompsystemen, gesitueerd in Thüringen nabij de Bodensee. De naam LUF staat voor Lösch Unterstützungs Fahrzeug, letterlijk vertaald blusondersteuningsvoertuig.

Het bedrijf levert diverse varianten van blusrobots geschikt voor alle vormen van brandbestrijding, inmiddels zijn er ruim 720 machines wereldwijd operationeel. De kleinste blusrobot is geschikt om in een TS te vervoeren en ontwikkeld voor het bestrijden van branden in wolkenkrabbers. De meest bekende robot is de LUF60, die van een grote turbine voorzien is en o.a. bij VR Haaglanden ingezet wordt. Tevens levert het bedrijf componenten voor big-flow systemen, die o.a. in Vietnam in bij de Audi bedrijfsbrandweer ingezet worden. LUF kent grote klanten zoals beroepsbrandweerkorpsen in Duitsland, Singapore Civil Defence, maar ook bedrijfsbrandweerkorpsen.

 

Volgende blusrobots zijn standaard:

- LUF micro (kleine robot, past in een Tankautospuit, bedoeld voor bestrijden van branden in hoogbouw);

- LUF60 (middelgrote robot, met pomp en turbine, diverse varianten beschikbaar);

- LUF120 (voor industriële brandbestrijding, 2x 6000L pomp voor 12.000L totaal);

- LUF300 (grote robot, met pomp en turbine op arm).

 

De blusrobots worden ingezet bij:

Tunnelbrandbestrijding;  industriële brandbestrijding;  bosbranden;  branden bij afvalverwerkers;  brandbestrijding op/om het spoor;  IBGS / CBRN inzetten.

 

Daarnaast zijn er allerlei opties zoals:

- transport kisten;

- rijstellen om de blusrobots over rails te laten rijden;

- dompelpompen;

- extra ventilatoren;

- hose recovery units;

- etc.

 

LUF staat voor kwaliteit en maatwerk en sluit daarmee naadloos aan bij de filosofie van Kenbri.

Voor de geïnteresseerden: www.luf60.at

GA TERUG
Meer weten over LUF Blusrobots?

 

Wilt u ook meer weten over de LUF Blusrobots?
Neem dan contact op met:

 

Hans Huizinga 

Kenbri Numansdorp

Telefoonnummer: +31(0)187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen