Vacatures
VRHM_voorkant_1200x800 (1).jpg 07/12/2020

45 nieuwe tankautospuiten voor Veiligheidsregio Hollands Midden

Kenbri heeft de gunning gekregen van de openbare aanbesteding van Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM) voor het leveren en onderhouden van circa 45 tankautospuiten. De voertuigen zullen de komende jaren gefaseerd, met ongeveer 10 stuks per jaar, worden uitgeleverd aan de korpsen van Brandweer Hollands Midden. De tankautospuiten zijn een combinatie van een Rosenbauer opbouw op een Scania P320 chassis.

 

De aanleiding voor deze aanbesteding is dat de huidige tankautospuiten van VRHM aan het einde van hun economische en technische levensduur komen. VRHM wil door het vervangen van de voertuigen de beschikking hebben over betrouwbaar en up-to-date materieel om hun kerntaken, zoals brandbestrijding en technische hulpverlening, goed uit te kunnen blijven voeren. Door nu een groot aantal tankautospuiten te vervangen wordt er bovendien invulling gegeven aan de harmonisatiedoelstellingen voor operationele voertuigen. Dit heeft voordelen voor het beheer en onderhoud van de tankautospuiten.

 

Compacte Rosenbauer voertuigen

De door Kenbri aangeboden Rosenbauer tankautospuiten voldoen aan de vraag van VRHM om een compact voertuig, dat geschikt is voor het manoeuvreren in dichte bebouwing zoals stadscentra. Daarnaast voldoen ze aan andere belangrijke uitgangspunten, zoals een modulaire inrichting voor de bepakking, het gebruik van O-bundels en een tankcapaciteit van 2.000 liter. De Rosenbauer NH35 waterpomp achterin het voertuig zorgt voor een capaciteit van 3.000 liter per minuut bij 10 bar (lagedruk) en 400 liter per minuut bij 40 bar (hogedruk).

 

Scania chassis

Als basis voor de nieuwe tankautospuiten wordt een Scania P320 B4x2NZ 31L chassis gebruikt. Dat beschikt onder andere over een 5 cilinder dieselmotor met SCR-technologie, 320 pk, een volautomatische Allison versnellingsbak en 4x2 aandrijving. Het moderne ontwerp van de truck zorgt voor een uitstekend zicht rondom.

 

De Crewcab cabine biedt, naast de zitplaatsen voorin voor de bestuurder en de bevelvoerder, nog plaats aan maximaal 5 manschappen achterin. De cabine is een stabiele veiligheidskooi, heeft een goed afgestemde comfortabele vering en is voldoende geïsoleerd tegen lawaai, trillingen en extreme temperaturen.

 

Contractondertekening

De contractondertekening vond vrijdag 27 november jl. plaats in Leiden. Namens Veiligheidsregio Hollands Midden zette directeur/ regionaal commandant de heer Hans Zuidijk zijn handtekening en namens Kenbri Fire Fighting tekende managing director Rex Hobbel het contract.

 

“Vanzelfsprekend zijn wij als Kenbri erg blij en trots om deze mooie opdracht voor Veiligheidsregio Hollands Midden te mogen gaan uitvoeren,” aldus Rex Hobbel. “We kijken met vertrouwen uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking.”

 

 

Over Veiligheidsregio Hollands Midden

In de Veiligheidsregio Hollands Midden werken gemeenten, GHOR, brandweer, politie en andere partners samen aan de rampenbestrijding en crisisbeheersing in Hollands Midden. De regio, met 18 verschillende gemeenten, bestrijkt het noordelijk deel van de provincie Zuid-Holland en strekt zich uit van de Duin- en Bollenstreek in het noorden via het Groene Hart naar de Krimpenerwaard in het zuiden en telt ruim 750.000 inwoners.

 

Sinds 1 januari 2011 is de brandweer in Hollands Midden geregionaliseerd tot één nieuwe organisatie: Brandweer Hollands Midden. Deze bestaat uit ruim 1.400 medewerkers: waarvan ongeveer 400 beroeps- en kantoorpersoneel en 1.000 brandweervrijwilligers.

 

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of over de diverse brandweervoertuigen die wij kunnen leveren? Neem dan contact met ons op. Onze adviseurs helpen je graag verder.

GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen