Vacatures
blog-blusgas.jpg 25/11/2020

Nieuwe blusgas vulinstallatie bij Kenbri

Sinds september beschikt Kenbri Fire Fighting over een blusgas vulinstallatie op de locatie in Den Helder. Hiermee kunnen klanten in onder andere de maritieme en offshore sector, de (petro)chemie en bijvoorbeeld voor datacenters en serverruimtes gebruik maken van een nieuwe dienst binnen Kenbri: het (bij)vullen van blusgascilinders. De nieuwe blusgas vulinstallatie is sinds een aantal weken succesvol in gebruik en is een mooie toevoeging op de uitgebreide dienstverlening van Kenbri Fire Fighting.


Blussen met blusgas

In sommige gevallen is blussen met water of blusschuim geen optie. Bijvoorbeeld wanneer het blusmiddel extra schade aan kan richten of bijvoorbeeld bij een elektriciteitsbrand. Voor dit soort situaties is blussen met blusgas een uitstekende oplossing. Net als bij andere blussystemen is het belangrijk dat ook een blusgasinstallatie voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften. Voor een gasblussysteem betekent dit onder andere dat het hele systeem jaarlijks gekeurd moet worden. En de blusgascilinders na 10 jaar én na gebruik een druktest  moeten ondergaan.


Blusgascilinders bijvullen

Tijdens de 10-jaarlijkse inspectie worden cilinders leeggehaald en opnieuw gevuld. Ook worden druktests uitgevoerd. Is alles in orde, dan wordt de cilinder opnieuw gecertificeerd. Maar ook wanneer een cilinder binnen die periode van tien jaar is gebruikt, zal deze opnieuw gevuld en gekeurd moeten worden. Kenbri Fire Fighting is trots om klanten vanaf nu te mogen servicen met een eigen blusgas vulinstallatie.

 

nieuws-blusgas.jpg

 

Hoe werkt het?

De blusgas vulinstallatie is in staat om cilinders te vullen met onder andere de volgende blusgassen: Novec1230, FM200, FE36 en CO2. Overige blusgassen kunnen wij ook verzorgen. De cilinders komen op locatie in Den Helder, worden daar gevuld, getest en gecertificeerd en gaan vervolgens terug naar de klant. Over het algemeen hebben klanten een back-up cilinder tot hun beschikking, maar uiteraard is het doel om (bij)gevulde cilinders zo snel mogelijk terug te plaatsen in de blusgasinstallatie. Om die reden is een cilinder op korte termijn gevuld en gekeurd weer terug op locatie. Zo is je blusgasinstallatie binnen no-time weer veilig in gebruik.

 

Wil je meer weten over onze blusgas vulinstallatie? Wil je cilinders laten (bij)vullen? Of ben je op zoek naar een geschikte partij voor inspectie van een gasblussysteem? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.
 

Meer over onze blusgas diensten
GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen