Vacatures
hoogwerkers_kennemerland1.jpg 21/05/2019

Hoogwerkers Veiligheidsregio Kennemerland

Kenbri Fire Fighting heeft als hoofdaannemer samen met Scania de aanbesteding voor twee nieuwe hoogwerkers in de Veiligheidsregio Kennemerland (VRK) naar zich toegetrokken. Kenbri Fire Fighting ontwikkelde in samenwerking met Scania het concept dat door VRK tijdens de aanbestedingsprocedure als beste werd beoordeeld. Scania leverde de twee chassis die onder leiding van Kenbri Fire Fighting beide zijn voorzien van een Bronto Skylift. Het Finse bedrijf Bronto Skylift is ‘s werelds leidende fabrikant van brandweer hoogwerkers. Kenbri heeft de hoogwerkers daarnaast geheel naar wens van de klant uitgerust met alle benodigde bepakking.

 

De Bronto Skylift betreft het type F 32 RPX. De hoogwerkers hebben een werkhoogte van 32 meter, een vlucht van 26 meter en een stempelbreedte van 5 meter 40. De vlucht rondom is gelijk en de korf kan 5 personen tot 500kg meenemen. Met een vaste blusleiding van de onderwagen naar de korf en een op afstand bedienbare blusmonitor in de korf kan een bluscapaciteit van 3.800 liter water per minuut worden bereikt. Een 6,5 kVA hydraulische generator aan de draaitoren met een 230V aansluiting voorziet de apparatuur in de korf van stroom. Er is een vaste ademluchtleiding naar de korf met een buffer aan de draaitoren. De zoomcamera en warmtebeeldcamera zijn zowel bedienbaar vanuit de korf als vanaf de hoofdbedienplaats. Daarnaast is de korf uitgerust met een vaste brandcarddrager, een hydraulische personenlier en een duikladder. De hoogwerkers zijn te bedienen met touchscreens via het Bronto 5+ besturingssysteem. Bovendien zijn beide voertuigen uitgerust met het Bronto Skyliftfleet.com voertuigmanagementsysteem.


hoogwerkers_kennemerland2.jpg

 

Het chassis betreft een Scania P410 B6X2*4NA. De hoogwerkers worden aangedreven door een 410 pk SCR-only Euro 6-motor. De Allison volautomatische versnellingsbak met koppelomvormer en retarder zorgen voor de nodige koppelvergroting en acceleratie. Veiligheidssystemen zoals ESP, tractiecontrole, AEB noodremsysteem en LDW Lane Departure Warning helpen daarnaast de chauffeurs om veilig én zo snel mogelijk op locatie te komen. De ruime P-slaapcabine met laag dak is voorzien van een lage instap, automatische Climate Control en bergruimte voor de nodige comfort.

 

De voertuigen zijn ingericht om de werkomgeving van de chauffeurs en brandweerlieden tijdens stressvolle situaties zo aangenaam mogelijk te maken. Zo kan iedereen zijn werk zo goed mogelijk uitvoeren wanneer het erop aan komt. De regio Kennemerland is met Tata Steel, het Noordzeekanaal en Schiphol een van de meest risicovolle regio’s in Nederland. De nieuwe hoogwerkers, gestationeerd in Hoofddorp en Velsen, moeten zo de veiligheid in de regio nog beter garanderen.

GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Bronto Skylift hoogwerkers?

 

Yul Binken

Account Manager

Direct telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen