Vacatures
IMG_9226.JPG 04/08/2022

World Police & Fire Games 2022 in Rotterdam – Keiharde competitie

ROTTERDAM – De afgelopen week stond Rotterdam ‘in lichte laaie’. Overal in de stad en ook daarbuiten streden sporters om kostbare medailles van de World Police & Fire Games.

De WPFG bestaat sinds de jaren ‘80 en trekt per editie circa 10.000 deelnemers uit 60 verschillende landen. In 2013 vonden de spelen plaats in Belfast, in 2015 in Fairfax, in 2017 in Los Angeles, in 2019 in Chengdu en in 2022 in Rotterdam.

 

Mini Olympics voor brandweerlieden en politie

Na een mooie Openingsceremonie in De Kuip, spectaculair omlijst door een helicopter, die midden in het stadion landde om de WPFG vlag te komen brengen, gingen duizenden sporters, van beroep brandweerman, politie, douanier of gevangenisbewaker, uit tientallen landen uit de hele wereld met elkaar de strijd aan voor het goud. Sporten variëren van basketbal en zwemmen tot politiehondenwedstrijden en typische brandweercompetities. Op dat laatste is Kenbri ingehaakt.

 

Ultimate Fire Fighting
Zaterdag 23 juli t/m maandag 25 juli waren de Ultimate Fire Fighting wedstrijden. Het toernooi bestond uit meerdere brandweerbehendigheidsoefeningen, zoals 60 meter brandslang uitlopen, 40 meter slang oprollen, diverse klim- en krachtoefeningen, en het op- en afrennen van een aantal verdiepingen met slangenbundels, kettingzaag, etc. Een waar spektakel waarbij de deelnemers echt tot het naadje gingen om de begeerde WPFG plakken te behalen. Op de derde dag, toen de teams tegen elkaar streden, werd de prijsuitreiking voltrokken door niemand minder dan onze Remco Niks, commercieel directeur BU Brandweer.

  

   

   

Muster Games
De Binnenrotte in Rotterdam was op donderdag 28 juli aan de beurt voor de tweede ‘brandweerrace’. Hier hebben we ook als Kenbri uitgepakt, door een mooie promotieplek in te richten met een Bronto hoogwerker, een tankautospuit, onze Kenbri tent en dozen vol posters. Tevens hadden we een aantrekkelijk ‘selfie-spot’ gemaakt, waren jong en oud met brandweerhelm op de foto kon. Bovendien waren de drankhekken voorzien van Kenbri doeken, afgewisseld met WPFG doeken.

 

Hose Cart
Hoe werkt dat? Vanaf de start rent het hele team met de kar 100 meter naar een verdeelstuk. Bij het verdeelstuk blijven twee deelnemers achter, die de slang van de slangenwagen aansluiten, de overige teamleden rennen nog 30 m. door terwijl ze de slang van de wagen afrollen en een straalpijp erop aansluiten.

Bij het tweede punt klieft één van de teamleden een brandweerbijl in een blok hout waarna de overige leden een doelwit op 15 meter afstand moeten omver spuiten met de zojuist aangekoppelde straalpijp en slang. Het aankoppelen verliep niet altijd even soepel, wat voor een flink waterfeest zorgde, waarbij ook het publiek kon genieten 😉.

 

Impressie van de Hose Cart wedstrijd 

  

  

Bucket Brigade
Hoe gaat dit in z’n werk? Hetzelfde team van 6 personen tilt een ladder op, zet die tegen een stellage en na het veilig bevestigen met een stuk touw, klimt het team erop om katoenen emmers door te geven naar boven. Aldaar staat een 200 liter ton die gevuld moet worden tot de nok. Zodra het pingpong balletje over de rand floept, stopt de tijd. Een lekker nat spektakel !

Impressie van de Muster Games

 

Kenbri feliciteert alle sporters met hun sportieve prestaties en medailles!

  

GA TERUG
Kenbri feliciteert alle sporters!