Arbeidshygiëne: Van inzet tot werkplaats

11/10/2016
arbeidshygiene van inzet tot werkplaats

Het reinigen van, soms zwaar vervuilde, slangen levert gevaren op. Het werk is fysiek inspannend door het vele tillen en sjouwen. Direct contact met de bevuilde bepakking onvermijdelijk. Mede door verscherpte regelgeving en naleving daarvan, maar vooral door het bewustwordingsproces merken wij dat er een hernieuwde interesse is in een specifiek product: De slangenwasinstallatie.

Onze partner op dit gebied, het Duitse Hafenrichter, ontwikkelt en produceert al 14 jaar systemen voor brandslangen. Anno 2016 mogen we eigenlijk al niet meer spreken van een “slangenwasinstallatie”: Het woord“Slangen Management Systeem” is veel beter op haar plek.

Wassen, testen, drogen en oprollen in één. De machines van Hafenrichter bieden u een echte “alles-in-één-oplossing” op het gebied van slangenmanagement. Hafenrichter heeft unieke en gepatenteerde methodes ontwikkeld zodat u bovenstaande procedures zo grondig en snel mogelijk uit kunt voeren en daarnaast spaarzaam om gaat met water en energie.

Hafenrichter systemen zijn:

Compact – Een compleet systeem neemt slechts 12m2 in beslag
Eenvoudig - Volledig geautomatiseerd en tebedienen door één persoon
Efficiënt – Vijftien slangen per uur wassen,druktesten & drogen
Gebruiksvriendelijk – Ontworpen om zowel linksomals rechtsom te kunnen werken
Modulair - U kiest de modules die u nodig heeften kunt altijd uitbreiden
Beproefd – Iedere machine wordt volledig werkend geïnstalleerd in de fabriek voor een afnametest

Een bedieningsopleiding door de fabrikant is inbegrepen. Hierdoor kan het systeem na installatie direct in gebruik worden genomen.

Registratie
Hafenrichter machines kunnen worden voorzien van eenveelvoud aan opties om de registratie van uw slangen (en armaturen) te automatiseren. Slangen voorzien van RFID tags of streepjescodes worden door de machine automatisch gelezen. Per slang wordt een onderhouds- en testgeschiedenis bijgehouden die ieder moment oproepbaar is.

Wanneer u kiest voor Hafenrichter profiteert u van de volgende voordelen:
- Uw procedure voor wassen, testen, drogen en oprollen van uw slangen is geautomatiseerd
- U heeft beschikking over onderhoud- en testverslagen van uw slangen
- U heeft inzicht in de kosten van het onderhoud per slang / per post / per uur / per jaar
- U heeft real-time ondersteuning bij storingen

Kenbri levert en onderhoudt al 10 jaar machines van Hafenrichter. Wij geven u inzicht in de te verwachten kosten per slang en de te verwerken aantallen op jaarbasis. Ook hebben wij diverse opbergmogelijkheden voor slangen. Neem contact met ons op om uw slangenwerkplaats geheel naar uw behoefte in te richten.

GA TERUG