header.jpg 15/05/2018

Voldoet uw blussysteem aan wet- en regelgeving?

Binnen de industrie gelden er tal van wetten en regels omtrent brandveiligheid. Zeker wanneer u te maken heeft met gevaarlijke stoffen gelden er extra strenge veiligheidseisen. En terecht. Er zijn genoeg scenario’s denkbaar waarin u er zeker van wilt zijn dat uw systeem werkt en de situatie aankan. Die veiligheidseisen zijn er dus ook niet voor niks. Maar weet u eigenlijk wel of uw systeem aan alle wet- en regelgeving voldoet? Hieronder een aantal tips, zodat u weet hoe uw systeem ervoor staat.
 

Systemen up-to-date

Bij de aanleg van uw blussysteem is er - als het goed is - rekening gehouden met uw specifieke situatie en de bijbehorende wet- en regelgeving. Maar zijn uw systemen nog wel up-to-date? Door de jaren heen kan het zijn dat uw blussysteem is aangepast of uitgebreid. Wellicht zijn er onderdelen gerepareerd of vervangen. Kortom, komt uw systeem op dit moment wel door de jaarlijkse inspectie? Met periodieke inspecties wordt uw systeem op regelmatige basis gecontroleerd. Zo heeft u een goed beeld van de status van uw systeem.
 

Status van uw blussysteem inzichtelijk

Weten dat uw systeem in orde is, is één ding. Maar het kunnen aantonen is een tweede. Om te voldoen aan wet- en regelgeving is het minstens zo belangrijk dat uw keuring- en inspectierapporten op orde zijn. Kunt u eenvoudig bij alle documentatie wanneer het bevoegd gezag bij u op de stoep staat? Voor real-time inzicht in de status van uw gehele blussysteem en alle losse componenten is het Total Care Portal ideaal.
 

GAP-analyse

Heeft u twijfels over de status van uw blussysteem? Of weet u niet zeker of uw blussysteem (nog) aan alle wet- en regelgeving voldoet? Dan kunt u die twijfels wegnemen met een zogenaamde GAP-analyse. Met een GAP-analyse wordt uw systeem geïnventariseerd en gescand. Vervolgens worden de uitkomsten getoetst aan de hand van de wet- en regelgeving. Dankzij een duidelijke checklist weet u precies welke belangrijke documentatie u moet aanleveren, zoals vergunningen en veiligheidsrapportages. Kenbri Fire Fighting zorgt vervolgens voor een uitgebreid rapport met onderzoeksresultaten. Zo weet u zeker of uw blussysteem helemaal in orde is.

 

Heeft u vragen over wet- en regelgeving? Of wilt u meer weten over onze GAP-Analyse? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

GA TERUG

Gerelateerde artikelen

Vergroot uw kennis van blusschuim!

 

Kenbri organiseert regelmatig seminars. Onder andere over blusschuim. Deelnemen aan een van onze seminars kan door onderstaand formulier in te vullen: