Vacatures

Welkom op de blog van Kenbri Fire Fighting, uw partner op het gebied van brandbestrijding. Met het plaatsen van interessante artikelen op deze blog delen we graag onze kennis en expertise. Hiermee geven we inzicht in de werkzaamheden van Kenbri Fire Fighting en snijden we graag diverse vakinhoudelijke thema’s aan. Van artikelen over het verschil tussen fluorhoudend en fluorvrij blusschuim tot advies rondom de aanschaf van een brandweerslang. Deze artikelen zijn interessant voor een ieder die zich bezighoudt met brandbestrijding. Of u nu werkzaam bent voor de brandweer, verantwoordelijk bent voor de brandveiligheid in de industrie of u bezighoudt met de veiligheid in de offshore sector.

10/07/2020

BRZO inspectie: zo bereid je je goed voor

Minimaal één keer per jaar heb je te maken met een BRZO inspectie. Het bevoegd gezag controleert dan of de blussystemen voldoen aan de door wet- en regelgeving gestelde eisen. Maar wat wordt er tijdens deze inspectie van jou verwacht en hoe bereid je je goed voor? Lees er alles over in dit artikel.

LEES MEER
24/06/2020

Enorm kleppenstation voor Vopak Optimus project

In opdracht van Vopak werkt Kenbri momenteel aan een enorm kleppenstation voor het Vopak Optimus project. Een volledig op maat gemaakte bluscontainer met daar boven op 2 tanktainers met 48.000 liter blusschuim. Projectleider Joost van Hagen vertelt meer over dit uitdagende project.

LEES MEER
27/05/2020

Kleppenstation: het kloppend hart van uw blusinstallatie

Het kleppenstation is het kloppend hart van een blussysteem. In deze container bevindt zich onder andere de besturing van de blusinstallatie. Maar ook het schuimconcentraat, de bijmengsystemen om het concentraat met water te mengen en alle leidingen die het blusschuim verplaatsen over het terrein.

LEES MEER
11/05/2020

Gaat uw reddingsvest uw leven redden?

Reddingsvesten zorgen voor uw veiligheid op het water en zijn verplicht voor de beroepsvaart. Wat zijn uw ervaringen met opblaasbare reddingsvesten? Heeft u wel eens te maken gehad met een slecht functionerend reddingsvest?

LEES MEER
31/01/2020

Wat betekent de aangescherpte PFAS-regelgeving voor uw blusschuim?

PFAS hebben de volle aandacht van overheden en media. Er wordt met grote regelmaat bericht over aanscherping van regelgeving en de consequenties daarvan voor bijvoorbeeld de bouw. Ook blusschuim wordt regelmatig genoemd als bron van PFAS.

LEES MEER
22/10/2019

Hosemasters en fluorvrij schuim, kan dat?

Hoe een systeem met 3F schuimen werkt is feitelijk niet anders dan twintig jaar geleden. Ook met gebruik van fluorhoudende SVM’s (schuimvormende middelen) gold de regel: bij overstappen naar een ander SVM moet het systeem worden afgesteld op het nieuwe SVM. Voor fluorvrije middelen is dit niet anders. De inductoren moeten worden afgesteld op de viscositeit van het SVM.

LEES MEER
24/05/2019

Is een volledig autonome bluspomp de toekomst?

Een volledig autonome bluspomp waar u als gebruiker geen omkijken naar heeft, kan dat? Het antwoord is: ja, dat kan. Als u zich bedenkt dat complete energiecentrales en fabrieken vanuit één controlekamer door één persoon bediend kunnen worden, dan kunnen we met de juiste software een standaard centrifugaalpomp ook autonoom maken. Een TS-4 brandweereenheid zonder pompbediende is natuurlijk interessant, maar zijn we daar in iedere situatie mee geholpen?

LEES MEER
26/03/2019

Trainen in een nieuwe dimensie; alle voordelen van Virtual Reality

Studies tonen aan dat bij trainingen met traditionele media (bijv. PowerPoint) slechts 30% van de informatie wordt opgenomen. Bij een VR-training wordt dit percentage verhoogd naar 80%. Erg interessant dus om deze technologie ook in te zetten voor trainingen bij de brandweer.

LEES MEER
11/01/2019

Blusschuim kiezen lastig? Wij hebben de oplossing!

De keuze voor het juiste type blusschuim voor de opslag van brandbare vloeistoffen is nog nooit zo moeilijk geweest. Strengere milieuwetgeving legt een steeds grotere druk op BRZO bedrijven. Met maandelijks nieuwe type blusschuimen op de markt zien veel bedrijven door de bomen het bos niet meer.

LEES MEER
19/07/2018

Hoe verhoog ik het debiet van mijn hogedruk blussysteem?

Het belangrijkste gereedschap van de brandweer is de straalpijp. De straalpijp zorgt immers voor het water dat uiteindelijk het vuur moet blussen. Hoe meer water men per minuut kan geven, hoe hoger de potentiële veiligheid.

LEES MEER
15/05/2018

Voldoet uw blussysteem aan wet- en regelgeving?

Binnen de industrie gelden er tal van wetten en regels omtrent brandveiligheid. Zeker wanneer u te maken heeft met gevaarlijke stoffen gelden er extra strenge veiligheidseisen. En terecht. Er zijn genoeg scenario’s denkbaar waarin u er zeker van wilt zijn dat uw systeem werkt en de situatie aankan.

LEES MEER
02/01/2018

Aanschafprijs tegenover Total Cost of Ownership

Als serviceorganisatie onderhouden wij dagelijks materialen voor brandbestrijding. De kwaliteit van deze materialen loopt erg uiteen. A-merken zijn bij aanschaf vaak duurder, maar wat is eigenlijk de Total Cost of Ownership? Ben je met een A-merk op de lange termijn niet toch goedkoper uit? Je leest het in deze blog.

LEES MEER
21/08/2017

Blussystemen op maat

Binnen de industrie worden schuimblussystemen vrijwel altijd op maat ontworpen. Van welke blussystemen er gebruik wordt gemaakt is afhankelijk van het brandscenario en de precieze aanwezige risico’s. In deze blog gaan we dieper in op deluge blussystemen.

LEES MEER
28/07/2017

Corrosie in uw blusleiding

Stilstaand water in blusleidingen in combinatie met verontreinigingen en micro-organismen zorgen voor ideale omstandigheden waarin corrosie op kan treden. Corrosie veroorzaakt lekkages en verstoppingen met waterschade en uitval van systemen als gevolg.

LEES MEER
13/07/2017

Armaturen voor brandbestrijding

Brandweermateriaal wordt zowel bij de brandweer als in de industrie toegepast. Naast persoonlijke beschermingsmiddelen, brandslangen en bijvoorbeeld straalpijpen bestaat er ook een variatie aan armaturen.

LEES MEER
11/07/2017

Waar moet u op letten bij een brandweerslang?

Wanneer u op zoek bent naar een brandweerslang is het belangrijk om u goed te oriënteren. Maar hoe bepaalt u welke slang u nodig heeft of welke slang in uw situatie de beste is?

LEES MEER
06/07/2017

Hoe bepaalt u de kwaliteit van uw blusschuim?

Blusschuim is verkrijgbaar in diverse kwaliteiten. De eigenschappen van de verschillende blusschuimen lopen erg uiteen. Het type blusschuim dat u nodig heeft hangt dan ook af van het soort brand, maar bijvoorbeeld ook van de grootte van de brand.

LEES MEER
14/06/2017

Het verschil tussen fluorvrij- en fluorhoudend blusschuim

In de berichtgeving rondom giftig blusschuim komen een aantal termen herhaaldelijk terug. Fluor, PFOA, C8 en C6. Maar wat betekenen deze termen precies en hoe verhouden zij zich tot elkaar? U leest er alles over in deze nieuwe blogpost.

LEES MEER