Vacatures
kleppenstation.jpg 27/05/2020

Kleppenstation: het kloppend hart van uw blusinstallatie

Kenbri Fire Fighting is meer dan een leverancier van diverse componenten voor uw blus- of koelsysteem. Naast het leveren geven wij namelijk ook advies en ontwerpen, bouwen en onderhouden we complete installaties. Een belangrijk onderdeel van zo’n installatie is het kleppenstation. Zoals het woord al aangeeft bevinden zich hierin de kleppen, ofwel de systeemafsluiters. Diverse klanten benaderen ons om kleppenstations te realiseren voor schuimblusinstallaties voor de beveiliging van grote objecten met meerdere tanks. Samen met de klant gaan wij om de tafel en ontwerpen dan een installatie op maat die op korte termijn geïnstalleerd en getest wordt. Lees hier meer over de ontwikkeling van bijzondere kleppenstations en wat wij voor u kunnen betekenen.
 

Wat is een kleppenstation?

Een kleppenstation is het kloppend hart van een blussysteem. Kleppenstations zijn er in verschillende vormen en maten. Standaard zitten hier de systeemafsluiters in, maar ook de besturing daarvan, de filters, het schuimconcentraat en het bijmengsysteem kunnen in het station verwerkt worden. Het systeem wordt gebouwd op basis van uw wensen en behoeften.

 

Een uitdaging van formaat!

Vopak benaderde ons om een blussysteem te ontwerpen volgens de laatste PGS29 richtlijn. De wens van Vopak om het hele systeem in één kleppenstation te verwerken was voor ons een mooie uitdaging. Met debieten van vier verschillende systemen,  uiteenlopend van 2.000 tot 48.000 LPM en een opslagcapaciteit van 48.000 liter schuimconcentraat, zijn wij deze uitdaging aangegaan. Tijdens de ontwerpfase zijn verschillende oplossingen ter sprake gekomen, met als uitkomst het ontwerp waarvan momenteel de pre-assemblage is gestart in onze werkplaats in Numansdorp. Een kleppenstation van formaat!


Vopak kleppenstation.png

Afbeelding kleppenstation Vopak

 

Impact op locatie tot een minimum beperkt

Ook voor een andere klant in de Botlek hebben wij in onze werkplaats in Numansdorp een tweetal kleppenstations ontworpen, geprefabriceerd en getest. Deze kleppenstations zijn vervolgens naar locatie getransporteerd en op de fundatie geplaatst. Na het aansluiten van de elektrische voeding en de koppeling met het besturingssysteem waren deze stations gereed voor de opleveringstest. Op deze manier beperken we de impact op locatie.

 

Zo min mogelijk ‘downtime’ van een installatie

Omdat een langdurige downtime van uw installatie geen optie is, verhuren we ook tijdelijke back-up systemen. Zo blijft uw systeem in bedrijf, terwijl wij onderhoud verrichten aan uw blusinstallatie of deze geheel reviseren. Wilt u een semi-stationair systeem vervangen voor een stationair systeem? Met de geprefabriceerde kleppenstations wordt de impact op locatie tot een minimum beperkt.

 

Vragen of persoonlijk advies?

Heeft u vragen over de ontwikkeling, revisie of verhuur van kleppenstations? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en laat u adviseren. Bel 0187-49 35 88 of vul het contactformulier in.

GA TERUG
Neem direct contact op

Meer weten over Kenbri en onze producten en diensten?

 

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

 

Of laat ons contact opnemen