aanschafprijs-tegenover-total-cost-of-ownership.jpg 02/01/2018

Aanschafprijs tegenover Total Cost of Ownership

Als serviceorganisatie onderhouden wij dagelijks materialen voor brandbestrijding. De kwaliteit van deze materialen loopt erg uiteen. Ondanks het feit dat al deze materialen voldoen aan wet- en regelgeving zijn er grote verschillen. De prijs bij aanschaf van een product is doorgaans de bepalende factor. Deze prijs wordt bepaald door bijvoorbeeld de gebruikte materialen, een patent of bepaalde certificeringen van een product. Om die reden zijn A-merk producten bij aanschaf vaak duurder. Maar wellicht interessanter is de vraag wat een product kost over zijn totale afschrijvingsperiode?

 

De ‘Total Cost of Ownership’

Wij leveren materialen die een kritieke rol spelen in ‘the last line of defence’. Het uitvallen van een product kan desastreuze gevolgen hebben voor de werking van het totale systeem. Zo kan een gevolg zijn dat de hele productie stilgelegd moet worden. Het is dus niet voor niets dat deze producten periodiek geïnspecteerd moeten worden en dat  reparatie of vervanging bij een defect onvermijdelijk is. De frequentie van onderhoud hangt samen met de kwaliteit van de gebruikte materialen. Bij A-merken wordt doorgaans in het ontwerp rekening gehouden met het onderhoud van de verschillende onderdelen. Hierdoor kan een reparatie vele malen sneller worden uitgevoerd. De keuze voor een product met een hogere aanschafprijs betaalt zich dus uiteindelijk dubbel en dwars terug over de totale tijd dat het in gebruik is.

 

Waarom Kenbri zich richt op A-merken

Wij leveren producten waarvan we hopen dat u ze nooit nodig gaat hebben. Maar wanneer ze nodig zijn, moet u er blind op kunnen vertrouwen. Om die reden adviseren wij de beste oplossing voor uw situatie. Vaak adviseren we hierbij heel bewust een van onze A-merken. Een goed voorbeeld van zo’n A-merk is Kennedy Valve. Kennedy Valve maakt gebruik van de beste materialen. Hierdoor zijn de hydranten en afsluiters van Kennedy bestand tegen extreme omstandigheden zoals corrosie door zeewater. Bovendien is het vervangen van onderdelen zoals de spindel mogelijk zonder de hydrant uit te graven en is het niet nodig het bluswaternet drukloos te maken. De breekkoppeling zorgt ervoor dat de hydrant eenvoudig te repareren is in het geval van een aanrijding. Kennedy levert hydranten die UL, FM en CE gecertificeerd zijn.

 

Laat u goed adviseren!

Veiligheid is maatwerk en vraagt om weloverwogen keuzes. De Total Cost of Ownership is een belangrijke overweging bij de keuzes die u maakt. Wilt u meer weten over onze A-merken? Bekijk dan onze merkenpagina. Heeft u nog vragen naar aanleiding van deze blog of wilt u graag advies op maat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

 

GA TERUG

Gerelateerde artikelen

Contact