Vacatures
blog-blussen-met-schuim.jpg 11/01/2019

Blusschuim kiezen lastig? Wij hebben de oplossing!

De keuze voor het juiste type blusschuim voor de opslag van brandbare vloeistoffen is nog nooit zo moeilijk geweest. Strengere milieuwetgeving legt een steeds grotere druk op BRZO bedrijven. Met maandelijks nieuwe type blusschuimen op de markt zien veel bedrijven door de bomen het bos niet meer. Maar waarom is de keuze voor het juiste type blusschuim zo ingewikkeld? En biedt de nieuwste ontwikkeling rondom blusschuim wellicht de oplossing? U leest het in deze blog. 

 

Blusschuim keurmerken 

Bij de aanschaf van blusschuim is het belangrijk om te kiezen voor een schuim dat de juiste keurmerken bezit. Schuimen worden goedgekeurd volgens richtlijnen als EN, ICAO, Mil-F, Lastfire en UL. Deze goedkeuringen richten zich op verschillende criteria en geven meer prioriteit aan bepaalde aspecten of prestaties. Bij bijvoorbeeld grote opslagtanks is een schuim met een betere hittebestendigheid en bescherming na brand een stuk belangrijker dan bij blussing in de luchtvaart. Keurmerken richten zich op verschillende risico’s. Het is dus belangrijk om bij de keuze uit te gaan van uw specifieke situatie.

 

Waarom is het kiezen van het juiste blusschuim zo ingewikkeld?

Keurmerken en certificeringen zeggen dus niet alleen iets over de kwaliteit van het blusschuim, maar zijn dus gebruikersspecifiek. Bovendien is er nog een belangrijke afweging: de consequenties voor het milieu. Omdat fluorhoudend blusschuim schadelijk is voor het milieu, zweren veel fabrikanten bij fluorvrij blusschuim als alternatief. Het probleem van dit type blusschuim is dat deze in veel gevallen minder effectief blust. Lees onze blog: AD artikel over blusschuim. Tot nu toe was het fabrikanten nog niet gelukt om blusschuim te produceren met een hoge certificering die ook nog eens milieuvriendelijk is.

 

Next generation blusschuim!

Maar dat is nu verleden tijd! De afgelopen jaren hebben schuimfabrikanten veel geïnvesteerd om de milieuvriendelijkheid van blusschuim te vergroten. En met succes! Sinds kort zijn er twee varianten ‘next generation fluor free foam’ op de markt: Respondol en JetFoam. Deze blusschuimen voldoen aan dezelfde criteria als fluorhoudend blusschuim zonder belastend te zijn voor het milieu. En dat maakt het kiezen voor het juiste blusschuim ineens een stuk eenvoudiger. Kenbri Fire Fighting is momenteel de enige leverancier van Respondol en JetFoam. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van deze blusschuimen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

GA TERUG

Meer weten over blusschuim?

/application/files/7715/0374/8790/blusschuim.jpg Lees verder

Gerelateerde artikelen

Vergroot uw kennis van blusschuim!

 

Kenbri organiseert regelmatig seminars. Onder andere over blusschuim. Deelnemen aan een van onze seminars kan door onderstaand formulier in te vullen: