Vacatures
BRZO inspectie.jpg 10/07/2020

BRZO inspectie: zo bereid je je goed voor

Valt jouw bedrijf onder het Besluit Risico’s Zware Ongevallen (BRZO)? Dan krijgt je minstens een keer per jaar te maken met de zogenaamde BRZO inspectie door het bevoegd gezag. Gespecialiseerde inspecteurs van de brandweer en omgevingsdienst controleren of je in de praktijk daadwerkelijk naleeft wat er in je vergunningen is vastgelegd. Als blijkt dat dit niet het geval is, kan dit vergaande consequenties hebben. Maar wat wordt er nu eigenlijk gecontroleerd tijdens de inspectie? En hoe bereid je je goed voor? Lees er meer over in dit artikel.

 

Blussysteem conform wet- en regelgeving?

Het doel van de inspectie is heel simpel: controleren of de blussystemen voldoen aan wet- en regelgeving. Binnen alle wetten en regels die gelden rondom brandveiligheid is het antwoord op die vraag niet altijd even simpel. Bovendien kunnen regels door de jaren heen veranderd of aangescherpt zijn. Ook kan het zijn dat de situatie met de tijd gewijzigd is. Kortom: weet je zeker dat jouw blussystemen aan alle wet- en regelgeving voldoen en in harmonie zijn met je vergunning? Als je twijfelt over het antwoord op deze vraag kun je gebruik maken van de zogenaamde GAP-analyse.


Inspectierapporten bij de hand?

Het bevoegd gezag wil tijdens de jaarlijkse BRZO inspectie nagaan of jouw brandveiligheidssystemen aan alle wet- en regelgeving voldoen. Dit betekent dat zij het hele systeem bekijken en daarbij soms zelfs focussen op de onderhoudsstaat van componenten. Als het goed is, worden alle systemen periodiek geinspecteerd en gekeurd door hiervoor erkende onderhoudsmonteurs. Zorg er dus voor dat je - naast de vergunningen - ook alle keurings- en inspectierapporten bij de hand hebt. Het bevoegd gezag moet deze altijd kunnen inzien.


TotalCare

Wil je beter overzicht over jouw inspectierapporten en wil je dit efficiënter regelen? Kenbri Fire Fighting biedt de oplossing: TotalCare. Deze online dienst maakt jouw maintenance digitaal. Monteurs kunnen hun bevindingen al tijdens de inspectie realtime inladen in het systeem. Het systeem genereert automatische overzichten en zet rapportages keurig op een rij. Zo kun je ook het bevoegd gezag binnen no-time inzage geven in de staat van jouw onderhoud. Bovendien plan je via de portal eenvoudig afspraken in met onze monteurs. Zo ben je altijd up-to-date en weet je precies hoe je ervoor staat wanneer het bevoegd gezag bij jou op de stoep staat.

 

Meer weten?

Heb je vragen over de jaarlijkse BRZO inspectie? Of wil je meer informatie over TotalCare? Neem dan nu contact met ons op.

 

Meer over TotalCare
GA TERUG
total_care_logo_cmyk.png
 
TotalCare nu de eerste 3 maanden gratis!*

Bel ons! Telefoonnummer: 0187 49 35 88

* Vraag naar de voorwaarden.

 

Of laat ons contact opnemen