Een hydrant, ofwel een bovengrondse brandkraan, is bedoeld als aftappunt voor de brandweer. De hydrant is een opzetstuk op de ondergrondse brandkraan waarmee bluswater kan worden afgetapt van het bluswaternet. Zo kan een tankautospuit zich voeden met bluswater op het moment dat de eigen watervoorraad op is. 

 

 

Onze hydranten zijn van hoge kwaliteit en voldoen aan alle veiligheidsnormen. Kenbri is de enige leverancier van hydranten met EN, UL en FM keurmerk. Onze bovengrondse brandkranen zijn uiterst betrouwbaar en eenvoudig te onderhouden.

Bovengrondse brandkraan met omrijbeveiliging

 

Al onze hydranten zijn standaard voorzien van een omrijbeveiliging. Mocht een bovengrondse brandkraan omver gereden worden dan wordt met deze beveiliging wateroverlast voorkomen. Op het moment dat de hydrant aangereden wordt, breekt hij af bij de breekflens (koppeling tussen twee buizen). Hierdoor breekt tegelijkertijd de breekkoppeling op de spindel. Hierdoor wordt de leiding automatisch afgesloten en zal er geen bluswater verloren gaan. Na een aanrijding kan de hydrant eenvoudig worden gerepareerd.

 

Corrosie- en vorstbestendige hydranten

Onze hydranten zijn standaard uitgerust met een automatische leegloopinrichting (een drain). Zo blijft er na het blussen geen water in de brandkraan staan. Dit water kan bevriezen en schade veroorzaken aan de hydrant. Met een drain is de bovengrondse brandkraan dus vorstbestendig. Om corrosie van de hydrant tegen te gaan is zowel de binnen- als de buitenzijde voorzien van een 2-componenten Epoxy coating. De spindel aan de binnenzijde bestaat uit hoogwaardig constructiestaal. Hiermee is hij bestendig tegen zoet en zwak brak water. Voor een bovengrondse brandkraan in een omgeving met brak of zout water is een zeewaterbestendige uitvoering beschikbaar.

 

Wij hebben ons assortiment overzichtelijk voor u samengevoegd in een productblad. Voor al uw vragen met betrekking tot hydranten staan we u graag te woord.

Captcha Code