Unicum voor Kenbri bij TRA

30/09/2019
thumbnail_MVIMG_20190829_080236 (1) (1).jpg

Een bijzondere opdracht begin dit jaar voor Kenbri. Voor Total Refinery Antwerp (TRA) moesten er drie grote afsluitkranen worden ingebouwd. Dit ten behoeve van de renovatie van het koelwaternet van deze grootste Belgische raffinaderij. Door de unieke maten en het gewicht van deze afsluiters besloot Kenbri om klanten en andere geïnteresseerden uit de branche uit te nodigen voor een bijzonder evenement op 11 september. Bezoekers konden de afsluiters van dichtbij komen bekijken, voordat ze in de installatie bij TRA werden ingebouwd.

Naast het hoofdkantoor in Numansdorp en een offshore afdeling in Den Helder, vestigde Kenbri zich in 2010 ook in Beveren, België. Naast dat Kenbri distributeur is van verschillende hoogwaardige producten voor brandbestrijding, staat Kenbri ook in voor inspectie en onderhoud van dit equipment.

 

Schuifafsluiters van bijzonder formaat

 

Sinds 2010 is Kenbri werkzaam bij Total Refinery Antwerp en doet er voornamelijk onderhoud en vervanging van afsluiters en hydranten. Als “nieuwe” TRA utility toepassing, presenteerde Kenbri woensdag 11 september onder andere een CLOW schuifafsluiter van 48 inch en twee CLOW schuifafsluiters van 30 inch. Dit ten behoeve van het TRA koelwaternet. Omdat deze maatvoeringen en gewichten erg uitzonderlijk zijn, kregen bezoekers de kans deze bijzondere afsluiters te bezichtigen. Indien verticaal gepositioneerd, heeft de 48” klep namelijk een hoogte van meer dan 3,60 meter en een gewicht van om en nabij de 8 ton.

 

Evenement

 

Ondanks het slechte weer was het evenement een groot succes. Bezoekers van onder andere Total, ATPC, Shell Pernis en MET Rotterdam hebben genoten van Kenbri’s bijzondere equipment en de installatie.

 

Uitbreidingsplannen

 

Kenbri wil binnen korte tijd flink uitbreiden. De ambitie is er om de huidige ruimte in het Beverpark te verdrievoudigen. Zo kan Kenbri in de toekomst het uitgebreide klantenbestand in de Antwerpse haven, Gent, Zeebrugge, Noord-Frankrijk en de rest van België nog beter bedienen.

 

GA TERUG