blusschuim.jpg

Blusschuim

Omdat niet iedere brand hetzelfde is, vereist iedere type brand ook een andere manier van blussen. Bij Kenbri hebben we voor ieder type brand de juiste blusmiddelen in huis, waaronder diverse soorten blusschuim. Wij zorgen ervoor dat u een weloverwogen keuze kunt maken zodat u goed voorbereid bent wanneer u moet blussen! 

Neem contact met ons op
Wat is blusschuim_.jpg

Wat is blusschuim?

Schuim ontstaat in een mengproces tussen een gas en een vloeistof. Afhankelijk van de structuur en de elektrostatische eigenschappen van de moleculen ontstaan er schuimen met verschillende grootte, wanddikte en levensduur.

Lees meer
Hoe wordt blusschuim gemaakt.jpg

Hoe wordt blusschuim gemaakt?

Een zogeheten ‘schuimtussenmenger’ voegt een constante hoeveelheid SVM (schuimvormend middel) toe aan het water. Het mixen van water met SVM resulteert nog niet direct in een schuim, daarvoor is ook nog een hoeveelheid lucht nodig.

Lees meer
soorten blusschuim.jpg

Soorten blusschuim

Blusschuim, ook wel brandblusschuim genoemd, wordt gebruikt voor het blussen van diverse soorten branden. Bij kleinere branden wordt blusschuim vaak toegepast door middel van het blussen met een brandblusser.

Lees meer
Waarom blussen met schuim_.jpg

Waarom blussen met schuim?

Een brand ontstaat door een combinatie van een brandstof, zuurstof en de juiste temperatuur. Door een van deze elementen te verwijderen, wordt een brand gedoofd.

Lees meer
Het juiste type blusschuim voor het blussen van een brand.jpg

Hoe kies ik het juiste type blusschuim?

Welk type blusschuim u nodig heeft om te blussen is afhankelijk van meerdere factoren. Naast de belangrijkste factor, namelijk de te blussen brandstof, speelt het type hardware dat u gebruikt een belangrijke rol.

Lees meer
 Kenbri Foam-Lab .jpg

Kenbri Foam-Lab

Wilt u meer te weten komen over blussen met blusschuim? Dat kan! Het Kenbri FOAM-LAB organiseert kennisdagen waarin al uw vragen beantwoord worden.

Lees meer