Vacatures

In 1983 is Kenbri begonnen als leverancier van industriële brandbestrijdingsmaterialen. Inmiddels is de groothandelsactiviteit een onderdeel van het totale pakket dienstverlening geworden.

1983 - Oprichting Kenbri Valve

In 1983 wordt ‘Kenbri Valve’ opgericht door de familie Sterkman. Vanuit Ouddorp (Z-H) richt Kenbri zich op het leveren van hydranten en afsluiters aan de (petro-)chemische industrie. De naam Kenbri is een samenvoeging van de twee belangrijkste dealerschappen, te weten Kennedy en Brighton.

Dealerschap Kennedy

Kennedy Valve is een toonaangevende Amerikaanse producent van hydranten en afsluiters. In Nederland mag Kenbri zich met Kennedy tot de marktleiders rekenen. In de geschiedenis van Kenbri neemt Kennedy Valve een belangrijke plaats in.

Meer informatie

1991 - Opening vestiging Stellendam

In 1991 verhuist Kenbri Valve naar een nieuwe vestiging in Stellendam. Dit jaar wordt ook het dealerschap van E-One verkregen. Hierdoor is Kenbri in staat industriële brandweervoertuigen te leveren. De grote pompcapaciteiten van deze voertuigen sluiten goed aan bij de vraag van de huidige klanten.

Dealerschap E-One

Emergency One is een Amerikaanse producent van brandweervoertuigen. E-One is gespecialiseerd reguliere brandweervoertuigen, maar ook in industriële voertuigen, ladderwagens en crashtenders.

Meer informatie

1998 - Oprichting Kenbri International

Door de uitbreiding van het dealerschap van E-One naar de Benelux wordt ‘Kenbri International’ opgericht. In datzelfde jaar wordt het dealerschap van Akron Brass verkregen. Hierdoor is Kenbri in staat monitoren te leveren aan de industrie, maar ook straalpijpen en straatwaterkanonnen aan de brandweer.

Dealerschap Akron Brass

De Amerikaanse producent Akron Brass Company levert monitoren en handstraalpijpen van het allerhoogste niveau als het gaat om kwaliteit, productontwikkeling en innovatie.

Meer informatie

2000 - Oprichting Kenbri Fire Fighting

In 2000 gaat Kronenburg/Rosenbauer Nederland failliet. Kenbri International en Kenbri Valve nemen alle machines, voorraden en inventaris over en maken een doorstart met de serviceafdeling van Kronenburg. Tegelijkertijd wordt de vestiging in Waalwijk geopend. Kenbri International en Kenbri Valve worden samengevoegd tot één B.V.; dit leidt uiteindelijk tot het huidige Kenbri Fire Fighting B.V.

Kenbri serviceafdeling

Kenbri Fire Fighting biedt een compleet programma van serviceactiviteiten t.b.v. brandweervoertuigen en bepakkingsmaterialen.

Meer informatie

2001 - Contract 37 crashtenders Koninklijke Luchtmacht

In 2001 tekent Kenbri Fire Fighting B.V. het contract voor de levering van en het onderhoud aan 37 crashtenders aan de Koninklijke Luchtmacht. De voertuigen worden in onderdelen geproduceerd in de VS bij E-One en daarna geassembleerd in Stellendam.

E-One Titan 8x8 ARFF crashtenders

De Titan crashtenders die geleverd zijn aan de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marine, Schiphol en Groningen Airport Eelde, zijn speciaal ontworpen voor deze opdracht.

Meer informatie

2005 - Dealerschap Rosenbauer

In 2005 wordt het dealerschap van Rosenbauer verkregen. Dit opent voor Kenbri de volumemarkt voor conventionele brandweervoertuigen. Daarnaast zijn de overige producten een zinvolle aanvulling op het uitgebreide pakket bepakkingsmaterialen van Kenbri.

Dealerschap Rosenbauer

Rosenbauer, gevestigd in Oostenrijk, is een toonaangevende producent van brandweervoertuigen en blussytemen. Ook heeft Rosenbauer een breed assortiment bepakkingsmaterialen.

Meer informatie

2006 - Dealerschap Bronto Skylift

In 2006 wordt het dealerschap van Bronto Skylift verkregen. Met de toevoeging van brandweerhoogwerkers kan Kenbri Fire Fighting alle denkbare brandweervoertuigen leveren. Inmiddels produceert Kenbri ook zelf brandweervoertuigen.

Dealerschap Bronto Skylift

Het Finse Bronto Skylift is toonaangevende fabrikant van brandweerhoogwerkers. Het productprogramma varieert van standaard brandweerhoogwerkers, combinatie voertuigen, blusarmen tot industriële hoogwerkers tot een hoogte van 112 meter.

Meer informatie

2008 - Overname Algebra

In 2008 gaat Algebra Fire & Rescue Technology failliet. Algebra vertegenwoordigde de merken Angus Fire en Weber-Hydraulik. Kenbri neemt de voormalig werknemers en de vertegenwoordigingen over. Tegelijkertijd wordt Weber Rescue Nederland opgericht.

Dealerschap Angus Fire

Angus Fire is een Engelse producent van brandweerslangen en schuimvormend middel.

Weber Rescue

Weber-Hydraulik is een producent van hydraulische systemen. Het redgereedschap is ondergebracht bij Weber Rescue Systems in Oostenrijk

Meer informatie

2009 - Overname BSN

In 2009 neemt Kenbri Fire Fighting B.V. alle activiteiten van Brandweer Service Nederland over van de Van Dijk Groep. Hiermee wordt Kenbri de grootste servicepartner op het gebied van voertuigen van Brandweer Nederland.

Kenbri serviceafdeling

De serviceafdeling van Kenbri Fire Fighting biedt een compleet programma van serviceactiviteiten t.b.v. brandweervoertuigen en bepakkingsmaterialen. Daarnaast breidt Kenbri haar serviceactiviteiten aan industriële blussystemen steeds verder uit.

Meer informatie

2010 - Opening Beveren en Contract 30 crashtenders DCGA

In 2010 opent Kenbri haar Belgische vestiging in Beveren, dichtbij de Antwerpse haven. Vanuit deze vestiging richt Kenbri zich voornamelijk op industriële brand- en incidentbestrijding.

Contract 30 crashtenders

In hetzelfde jaar ontvangt Kenbri het contract van de Indonesische overheid voor de levering van 30 crashtenders. Kenbri levert de voertuigen inclusief bepakking, de reserveonderdelen en verzorgt daarnaast de opleiding en de training. Inbegrepen is een 5-jarig servicecontract voor alle service- en onderhoudswerkzaamheden.

Meer informatie

2011 - Overname SFS

In 2011 wordt SFS (Storm Firefighting Support) overgenomen. Hierdoor beschikt Kenbri over een vloot verhuurvoertuigen en -materialen. Met de overname van SFS kunnen we onze naam als totaalleverancier voor de industriële en regionale brandweer nog beter waarmaken.

Verhuurafdeling Kenbri

Naast verkoop en service van industriële brandbestrijdingsmaterialen, bepakkingsmateriaal en brandweervoertuigen, biedt Kenbri de mogelijkheid tot het huren van deze materialen.

Meer informatie

2012 - Overname C&C Products

In 2012 neemt Kenbri C&C Products over. Alle werknemers verhuizen mee, waardoor Kenbri veel ervaring en kennis in huis haalt op het gebied van kleine voertuigen.

C&C Products

C&C heeft grote expertise op het gebied van de inbouw van communicatieapparatuur in voertuigen. Het bedrijf is vooral bekend van de ontwikkeling van voertuigcomponenten, waarvan de C&C ademluchtbeugel een van de bekendste is.

Meer informatie

2013 - Opening vestiging Jakarta

In 2013 opent Kenbri haar vestiging in Jakarta. Vanuit deze vestiging worden voornamelijk de serviceactiviteiten aan de geleverde voertuigen gecoördineerd, maar ook richt Kenbri zich hier op de verkoop van nieuwe voertuigen.

Dealerschap FLIR K50 warmtebeeldcamera

In hetzelfde jaar introduceert FLIR SYSTEMS de FLIR K50 warmtebeeldcamera. Deze camera is speciaal ontwikkeld voor brandweertoepassingen. Kenbri is exclusief partner voor de verkoop van deze camera voor de Nederlandse markt.

Meer informatie

2014 - Overname Gemco Mobile Systems

In 2014 neemt Kenbri het faillietverklaarde Gemco Mobile Systems over. De activiteiten van het voormalige bedrijf uit Son en Breugel, o.a. gespecialiseerd in de productie van brandweervoertuigen en groot vermogen blussystemen (Big Flow Systems), sluiten naadloos aan bij de kernactiviteiten van Kenbri.

Importeur PyroLance

De PyroLance is een vooruitstrevend blussysteem, waarmee d.m.v. een lans branden in gesloten compartimenten veiliger kunnen worden bestreden. In 2014 wordt Kenbri importeur voor Europa.

Meer informatie

2015 - Opening vestiging Numansdorp

In 2015 voegt Kenbri personeel en activiteiten van de vestigingen in Stellendam en Waalwijk samen in het nieuwe hoofdkantoor in Numansdorp. Het nieuwe onderkomen is volledig ingericht op Kenbri's activiteiten en op de wensen en behoeften van de medewerkers.

 

Vestiging Den Helder

Door aanhoudende groei van de offshoreactiviteiten, wordt in hetzelfde jaar een vestiging in Den Helder geopend. Vanuit deze vestiging vindt de verkoop en het onderhoud plaats van Twin Agent blussystemen.

Meer informatie

2016 - Holland Safety onder de vlag van Kenbri

In 2016 gaat Holland Safety in Den Helder onder de vlag van Kenbri verder. Holland Safety is een gevestigde naam in de offshore- en maritieme sector. Gespecialiseerd in de inspectie en keuring van veiligheidsmaterialen op schepen en boorplatformen.

 

Dealerschap Oshkosh

Met meer dan 15 jaar ervaring mag Kenbri zich met recht specialist noemen op het gebied van incidentbestrijding op vliegvelden. Het in 2016 verworven dealerschap van Oskosh Airport products sluit hier naadloos op aan.

Meer informatie

2019 - Overname DRV Groep

In 2019 neemt Kenbri de DRV (Dutch Rescue Vehicles) Groep uit Hoogeveen over. Tevens bereikt Kenbri overeenstemming met Rosenbauer en Weber Rescue over de overname van hun dealerschappen voor de Nederlandse markt. Dit zorgt voor een verrijking van het productportfolio en de uitbreiding naar een landelijk dekkend servicenetwerk.

 

Verhuizing Den Helder

De vestiging van Kenbri in Den Helder, gespecialiseerd in de offshore en maritieme brandbestrijding, verhuist eind 2019 naar een nieuwe locatie aan de Pastoor Koopmanweg 25.

Meer informatie